Kertomuksia Nordic Nutrition Summer Symposiumista

Kertomuksia Nordic Nutrition Summer Symposiumista

 

Elokuun lopussa järjestettiin ensimmäinen Nordic Nutrition Summer Symposium Helsingissä. SRY jakoi tapahtumaan matka-apurahoja nuorille tutkijoille. Tämä blogitekstiin on koottu matka-apurahan saaneiden kertomusten pohjalta.

 

Kolmipäiväinen symposium oli jaettu eri teemoihin. Ensimmäisen päivän aiheet painottuivat tutkimusmetodeihin, toisen päivän aiheet kliiniseen ravitsemukseen ja viimeisenä päivänä aiheena oli terveyden edistämisohjelmat. Jokaiselta päivältä löytyi kiinnostavia aiheita, joista oppi uutta. Osallistujat saivat tietää lisää esimerkiksi biomarkkereista, terveysteknologiasta ja vajaaravitsemuksesta. Monet kokivat, että hyötyivät luennoista oman tutkimuksen kannalta.

 

Luentojen lisäksi erityisen antoisaksi koettiin verkostoituminen muiden tutkijoiden kanssa. Muiden kanssa keskustelu toi uusia näkökulmia ja antoi vertaistukea. Oli hienoa, että suomalaisten kollegoiden lisäksi pääsi tutustumaan muista maista tulleiden osallistujien kanssa. Osallistujat pääsivät myös esittämään omia tutkimusaiheitaan toisilleen. Esiintymiskokemus koettiin arvokkaaksi.

 

Päiväohjelman lisäksi myös illaksi oli järjestetty vapaampaa ohjelmaa. Ensimmäisenä iltana illallistettiin Helsingin merimaisemissa kieltolaki-risteilyllä. Toisena iltana syötiin yhdessä ravintolassa, jonka teemana on hävikin vähentäminen. Myös iltaohjelmasta pidettiin.

 

” Kaiken kaikkiaan symposiumiin osallistuminen oli oikein onnistunut kokemus!” eräs osallistujista tiivisti kertomuksensa. Osa mainitsikin jo odottavansa seuraavaa symposiumia.