Toiminta

Seminaarit

Tieteellisten seminaarien järjestäminen on yhdistyksen ydintoimintaa. Seminaareja järjestetään yleensä kaksi vuosittain (keväällä ja syksyllä) ja kevätseminaarin yhteydessä järjestetään yhdistyksen vuosikokous.

Alla olevassa kalenterissa näkyvät tulevat seminaarit ja taakse päin selaamalla löytyvät aikaisemmin järjestetyt seminaarit. Menneisiin seminaareihin voi tutustua myös lukemalla seminaaritarinoita, jotka löytyvät täältä.

Today

Nuorten ravitsemustietelijöiden toiminta

SRY:n nuorten tutkijoiden työryhmän nimi muuttui SRY:n nuoret ravitsemustietelijät työryhmäksi vuoden 2024 alussa.

SRY:n nuorten ravitsemustietelijöiden toiminnan tavoitteena on tutustua muihin samassa uravaiheessa oleviin ravitsemustieteilijöihin sekä saada vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota opintoihin ja/tai uralle yli organisaatiorajojen. Nuorten ravitsemustieteilijöiden tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki uransa alkuvaiheessa olevat SRY:n jäsenet.

Perinteisten seminaarien lisäksi tavoitteena on järjestää myös interaktiivisempaa ja rennompaa tutustumista toisiin ravitsemustietelijöihin. Ensimmäinen nuorille tutkijoille suunnattu tapahtuma järjestettiin Kuopiossa keväällä 2019. Nuorten tutkijoiden työryhmä oli mukana valmistelemassa SRY:n syysseminaaria vuonna 2020 ja järjesti seminaaripäivän yhteyteen viestintäkoulutuksen, joka oli avoin koko SRY:n jäsenistölle. Vuoden 2021 keväällä järjestettiin työhyvintointitapahtuma etänä ja syksyllä vegaaninen kokkikoulu. Keväällä 2022 nuoret tutkijat pääsivät kuulemaan ravitsemustieteen alalta väitelleiden urapoluista sekä pohtimaan omia unelmaurapolkujaan. Syksyllä nuoret tutkijat osallistuivat 1st Nordic Nutrition Symposium -tapahtuman iltaohjelman järjestelyyn. Vuoden 2023 keväällä järjestettiin Helsingissä, Turussa ja Kuopiossa nuorille tutkijoille kahvihetkiä sekä esiintymiskoulutus Helsingissä. Loppusyksystä SRY:n syysseminaaria edeltävänä päivänä pidettiin Tekoäly tutkimuksessa -työpaja, jonka jälkeen käytiin osallitujien kesken illallisella.

Toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä vastaa nuorten ravitsemustietelijöiden työryhmä yhdessä SRY:n hallituksen kanssa. Työryhmä koostuu tällä hetkellä eri yliopistojen nuorista tutkijoista: Moona Partanen (UEF), Hany Ahmed (UTU), Veera Houttu (UTU), Tuulia Pietilä (HY), Tiina Suikki (THL, HY), Rilla Tammi (THL, HY) ja Vilma Liikoinen (UEF). Ota yhteyttä tämän linkin kautta, mikäli olet kiinnostunut työryhmän toiminnasta, haluat esittää ideoita tai ajatuksia tulevaan toimintaan liittyen tai haluat mukaan työryhmään.

Matka-apurahat

Suomen ravitsemustieteen yhdistys ry jakaa vuosittain jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja sen julkaisua. Apurahojen suuruudesta ja lukumäärästä päättää yhdistyksen hallitus vuosikokouksen hyväksymän budjetin rajoissa.

Vuonna 2023 matka-apurahaa voivat hakea kaikki yhdistyksen jäsenet. Matka-apurahoja voi hakea konferenssimatkaan, tutkimusvierailuihin tai kursseihin. Konferenssimatkan osalta edellytetään posteria tai suullista esitystä. Ohjeet matka-apurahahakuun löytyvät täältä.