Hallitus 2023 esittäytyy
Suomen ravitsemustieteen yhdistykselle valittiin uusi hallitus yhdistyksen vuosikokouksessa maaliskuussa. Hallituskausi on siis ollut käynnissä jo jonkin aikaa, ja on aika esitellä hallitus ja toimihenkilöt!
Maijaliisa (Maikki) Erkkola, puheenjohtaja
Koulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri ja filosofian tohtori.
Työssäni eniten iloa tuottavat ajatteluani haastavat nuoret opiskelijat ja fiksut kollegat.
Tutkimusryhmäni pyrkii löytämään ravitsemustieteen keinoja terveyden eriarvoisuuden kaventamiseksi.
Jääkaapistani löytyy aina marjoja ja viiliä.
Suosikkireseptini löytyvät Ottolenghin keittokirjoista.
Lempiruokieni pääraaka-aineet ovat saunavihdallinen yrttejä, sitruunaa, sipulia ja hyvälaatuista kasviöljyä.
Juhannuksena kaihoan pohjalaista juhannusjuustoa eli punaista heraa.
Rakastan ihmisiä, joissa on jokin rosoinen kohta, josta näkee sisälle.
Liikun mielelläni perheen, kirjan ja eväsrepun kanssa.
Niina Kaartinen, varapuheenjohtaja
Koulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri ja filosofian tohtori.
Työssäni inspiroidun ravitsemustutkimuksen menetelmistä, ravitsemustieteen monipuolisuudesta sekä yhdessä tekemisestä.
Tutkimukseni pääaiheita ovat aikuisväestön ruoankulutuksen ja ravintoaineiden saannin muutokset sekä ruokavalion laadun ja terveyden väliset yhteydet.
Ruokakaapistani löytyy aina ruisleipää tai näkkileipää.
Suosikkireseptini on klassinen fetasalaatti, jossa on marinoitua punasipulia.
Lempiruokani sisältää sopivasti chiliä ja valkosipulia ja yhä useammin palkokasveja.
Bravuurini on marjapaistokset ja -piirakat.
Juhannuksena ihmettelen luonnon kauneutta ja iloitsen kesästä ja kasvun ihmeestä. Ilman sitä meillä ei olisi ravintoa.
Rakastan hyviä keskusteluja, inhimillisiä kohtaamisia ja naurua.
Liikun mielelläni lenkkipoluilla, taajamissa ja kaupungeissa.
Satu Kinnunen, rahastonhoitaja
Koulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri.
Työssäni saan sopivassa määrin puurtaa itsekseni ja kohdata ihmisiä.
Jääkaapistani löytyy aina kurkkua, inkivääriä ja lukuisia avattuja maustekastike- ja säilykepurkkeja.
Suosikkireseptini ovat tallessa monessa eri paikassa ja siksi yleensä aina hukassa.
Lempiruokaani ovat kaikenlaiset salaatit herkullisilla kastikkeilla.
Bravuurini on tehdä lähes tyhjistä kaapeista herkkuruokaa.
Juhlapyhinä parasta on syödä hyvin ja juuri sitä, mitä itse haluaa.
Rakastan ruoanlaittoa silloin kun ei ole kiire.
Liikun mielelläni pyörällä paikasta toiseen tai vapaasti haahuillen.
Reetta Lehto, sihteeri
Koulutukseltani olen elintarviketieteiden tohtori.
Työssäni teen tutkimusta ja kaikkea siihen liittyvää, mm. vastaan ryhmämme aineistosta.
Tutkimukseni keskittyy lasten ruoankäyttöön ja sitä määrittäviin tekijöihin: DAGIS – Tutkimushanke lasten maailmassa.
Jääkaapistani löytyy aina Srirachaa ja soijakastiketta.
Suosikkireseptini on avokadopasta, vaikka monille se on jo menneisyyttä.
Lempiruokani… niitä on paljon. Erilaiset kasvisruuat ja sushi.
Bravuurini on hyvin suklainen brownie.
Jouluna herkuttelen pitkän kaavan mukaan.
Rakastan pyöräilyä.
Liikun mielelläni rennosti ja muiden seurassa.
Veera Houttu, nuorten tutkijoiden yhdyshenkilö
Koulutukseltani olen filosofian tohtori ja laillistettu ravitsemusterapeutti.
Työssäni nautin tieteen maailmaan sukeltamisesta ja sosiaalisista kohtaamisista niin tutkittavien kuin työkavereiden kanssa.
Tutkimukseni tavoite väitöskirjassani oli tutkia elintapahoidon vaikutusta edenneeseen rasvamaksasairauteen sekä selvittää suolistomikrobiston roolia tässä. Nyt postdoc-tutkimukseni tavoitteena on tutkia kasviproteiinivalmisteiden vaikutusta suolistomikrobistoon ja metaboliaan. Lisäksi tällä hetkellä tutkin lapsuuden aikaista metaboliaa ja ravitsemusta.
Jääkaapistani löytyy aina vähintään 60 % margariinia.
Suosikkireseptini on isäni kaura-ruisleipäset.
Bravuurini on kokkailla saatavilla olevista raaka-aineista (syötävää) ruokaa.
Jouluna tykkään napostella juustoja hillojen ja juustokeksien kera.
Rakastan hitaita viikonloppuaamuja (harvinaisia koiranpennun tultua taloon).
Liikun mielelläni Sansa-koiran ja mieheni kanssa lähipuistoissa sekä ryhmäliikuntatunneilla.
Mirkka Maukonen, seminaarivastaava
Koulutukseltani olen filosofian tohtori. Väittelin vuonna 2021 aiheenani kronotyypin (aamu- ja iltatyyppisyys) yhteydet ruokavalioon, lihavuuteen ja genetiikkaan.
Tutkimukseni pääaihepiiri liittyy tällä hetkellä ravitsemuksen kestävyysnäkökulmiin Leg4Life-projektissa.
Jääkaapistani löytyy aina kaurajuomaa aamukahviin.
Suosikkireseptini ovat usein useiden reseptien sekoituksia kuten esimerkiksi soijabolognaise valkosipuliöljyllä.
Lempiruokiani on paljon ja erityisesti monet Välimeren tai Lähi-idän ruokakulttuuria henkivät ruoat.
Jouluun kuuluu perinteiset laatikot, joista lempparini ovat lanttu- ja imelletty perunalaatikko.
Rakastan suklaata ja tuhteja suklaakakkuja.
Liikun mielelläni läheiseen liikuntakeskukseen cycling-tunnille ja pienen rescue-koiramme kanssa lähipuistoja tutkien.
Arja Lyytinen, TSV- ja kansalliskomiteavastaava
Koulutukseltani olen terveydenhuollon maisteri ja filosofian tohtori.
Työssäni opetan kansanravitsemusta usean koulutusohjelman opiskelijoille.
Tutkimukseni liittyy kansansairauksiin ja ravitsemukseen.
Jääkaapistani löytyy aina margariinia ja maitoa.
Suosikkireseptini on uunilohi Välimerellisillä mausteilla.
Bravuurini on korvapuustit.
Pääsiäisenä voi syödä muutakin kuin lammasta…
Liikun mielelläni retkiluistimilla ja hiihtäen ja kesällä marjametsässä.
Henna Vepsäläinen, viestintävastaava
Koulutukseltani olen elintarviketieteiden tohtori.
Työssäni nautin erityisesti siitä, kun teemme ryhmässä uusia oivalluksia.
Tutkimukseni pyörii tällä hetkellä lasten ja perheiden ravitsemuksen, isien rooliin, ruokakasvatuksen, kestävyyden ja ruoankäytön tutkimusmenetelmien ympärillä. Myös tasa-arvo ja terveyden eriarvoisuus ovat itselleni läheisiä teemoja.
Jääkaapistani löytyy aina lasipurkkeja, joiden parasta ennen -päivä on mennyt.
Suosikkireseptini tällä hetkellä on herkkutatti- tai kantarellipasta, joka syntyy nopeasti ja vain muutamista raaka-aineista.
Rakastan skottilaisia rikossarjoja ja skottiaksenttia.
Liikun mielelläni avotunturissa, mutta paremman puutteessa pienemmätkin nyppylät kelpaa.
Noora Kanerva, jäsenvastaava
Koulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri ja filosofian tohtori.
Työssäni on parasta innostavat ja inspiroivat kollegat sekä fiksut opiskelijat.
Tutkimuksessani pyrin kehittämään ravitsemustutkimusta ja sen kapasiteettia Saharan Etelänpuolisen Afrikan maissa.
Jääkaapistani löytyy aina appelsiinimehua, jota ilman päivät eivät lähde käyntiin.
Suosikkireseptini on nopea ja helppo: pastaa ja pestoa.
Bravuurini keittiössä on tiramisu, pyöränkorjauksessa renkaanvaihto.
Kaikkina pyhinä pitää saada käydä pitkällä lenkillä joko pyöräillen tai hiihtäen ja sen jälkeen viettää aikaa läheisten kanssa.
Liikun mielelläni PALJON!
Mirka Väisänen, opiskelijaedustaja (HY)
Koulutukseltani olen filosofian maisteri Ihmisen ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelmasta. Valmistuin kesällä 2023 ja tällä hetkellä työskentelen THL:ssä tutkimusavustajana. Tein maisterintutkielmani THL:ssä, jossa tutkin yläasteikäisten ravitsemusta ja ruoankäyttöä.
Jääkaapistani löytyy aina kauramaitoa.
Suosikkireseptini on savulohipiirakka.
Lempiruokani on Pekingin ankka.
Bravuurini on suklainen appelsiinimoussekakku.
Vappu ei ole vappu ilman munkkeja ja tippaleipiä.
Rakastan jäätelöä ja kesää.
Liikun mielelläni jalkapallokentällä ja luonnossa koirani kanssa.