Nuoret Ravitsemustieteilijät – Syysmatka Raisiolle

  Nuorten ravitsemustietelijöiden syyskokoontuminen suuntautui tänä syksynä Raision tehtaille, kun pääsimme Raision ravitsemusasiantuntija Marja Vakkurin vieraaksi 3.10.2024. Vaikka vierailuaika osui torstai-iltapäivälle ja flunssakausi verotti joukkoja, saimme mukavasti osallistujia tapahtumaan. Kiitos vielä Marjalle ja Raisiolle kun saimme tulla vierailulle! 

Vierailun aikana saimme kuulla Raision historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta Raision innovaatiojohtaja Reetta Andolinilta. Lisäksi saimme kuulla uuselintarvikkeiden ja elintarvikkeiden terveysväittämien hakuprosesseista Euroopan Unionissa säätely- ja patenttijohtaja Malin Keto-Tokoilta.  

Raisiolla on pitkä historia suomalaisessa elintarviketeollisuudessa, sillä yritys on perustettu jo vuonna 1939. Nykyisin se on tunnettu erityisesti laajoista Elovena- ja Benecol-tuoteperheistään. Lisäksi monet osaavat yhdistää Raision Nalle- ja Torino-tuotteisiin. Tuorein lisäys yrityksen brändirepertuaariin on Härkis-tuoteperhe, joka siirtyi Raision omistukseen muutama vuosi sitten.  

Elintarvikeyrityksenä Raisio panostaa paljon tuotekehitykseen, jossa yhtenä keskeisenä tekijänä ovat tuotteiden terveellisyys ja vastuullisuus. Ravitsemustieteilijöinä olimme erityisen kiinnostuneita kuulemaan tuotteiden ravitsemuksellisista tavoitteista. Yhtenä yrityksen tavoitteena on esimerkiksi ollut se, että vuoden 2025 loppuun mennessä vähintään 80 % Raision tuotteista olisi terveellisiä vaihtoehtoja omissa tuoteryhmissään. Tavoite saavutettiin kuitenkin jo vuonna 2023. Lisää Raision terveellisen ruoan tavoitteista voi lukea täältä.

Vastuullisuus näkyy Raision toiminnassa monella tapaa ja yrityksen pyrkimyksenä onkin olla yksi tulevaisuuden ruokamurroksen suunnannäyttäjistä. Osana tätä Raisio panostaa vahvasti innovaatioihin eikä työ rajoitu vain tehdasalueen aitojen sisäpuolelle; Raisio on esimerkiksi lanseerannut parhaillaan käynnissä olevan Voice of Innovations -yhteisinnovointikilpailun, jossa on tavoitteena kehittää kestävämpiä ja terveellisimpiä elintarvikkeita, ja laajemmin myös ruokajärjestelmiä. Kilpailussa on neljä teemaa: ”kuluttaja”, ”yhteisöjen voima”, ”tuote ja toimitusketju” sekä ”kiertotalous”. Idea voi olla lähes mitä vain tuotteesta systeemisiin ratkaisuihin asti. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä oman idean future@raisio.com 6.4.2025 mennessä.  

Innostavan Raisio-vierailun jälkeen Nuoret Ravitsemustieteilijät jatkoivat iltapäivää hyvän ruoan ja seuran merkeissä Turussa Ravintola Kuoressa.