Ajankohtaista
& arkistoPsykologisella elämäntapaohjauksella oli myönteinen vaikutus syömiskäyttäytymiseen
Psykologisella elämäntapaohjauksella oli myönteinen vaikutus syömiskäyttäytymiseen Koettu stressi on yhteydessä epäsuotuisaan syömiskäyttäytymiseen, jossa syöminen perustuu ennemmin tunteisiin tai ulkopäin tuleviin vihjeisiin kuin kehon nälkä- ja kylläisyysviestien...
Gradumörkö vai opettavainen prosessi?
Gradumörkö vai opettavainen prosessi? Pro gradu –työ eli tuttavallisemmin gradu on opinnäytetyö, joka tehdään yliopistossa osana ylempää korkeakoulututkintoa. Helsingin yliopiston ohjeistus kertoo, että gradussa opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä alaan ja gradun...
Ekologinen kestävyys osaksi pohjoismaisia ravitsemussuosituksia
Ekologinen kestävyys osaksi pohjoismaisia ravitsemussuosituksia Kansallisilla ja kansainvälisillä ravitsemussuosituksilla on jo pitkään viestitty ruokavalintojen vaikutuksista terveyteen. Ruoantuotannolla ja -kulutuksella on kuitenkin suuri vaikutus myös meneillään...
FENS-työryhmätyöskentelyä Euroopan laajuisesti
FENS-työryhmätyöskentelyä Euroopan laajuisesti Noin vuosi sitten SRY:n kattojärjestö Federation of European Nutrition Societies perusti kolme työryhmää pohtimaan ja julkaisemaan lausuntoja tai ohjeistusta ravitsemustutkimuksen piirissä haasteellisista aiheista, joihin...
Hallituksen uudet jäsenet ja toimihenkilöt esittäytyvät
Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen hallitukseen tuli keväällä 2021 paljon uusia jäseniä. Onkin siis paikallaan esitellä uudet hallituksen jäsenet sekä hallituksen ulkopuoliset toimihenkilöt. Alla on jokaisen uuden jäsenen esittely. Maria Heikkilä, viestintätiimin...
Tutkimustuloksia: Kouluruokailun koko potentiaalia ei vielä hyödynnetä kasvatuksessa, opetuksessa ja terveyden edistämisessä
Tutkimustuloksia: Kouluruokailun koko potentiaalia ei vielä hyödynnetä kasvatuksessa, opetuksessa ja terveyden edistämisessä Korkeintaan joka kymmenes oppilas syö päivittäin täysipainoisen koululounaan ja vain joka neljäs kunta tarjoaa oppilaille maksuttoman välipalan...
Tutkimustuloksia: Eläinproteiinin osittainen korvaaminen kasviproteiinilla ja luuston terveys
ScenoProt-hankkeen kontrolloidun interventiotutkimuksen luuston terveyteen keskittyvässä osatyössä havaittiin, että luuston aineenvaihdunta muuttui ja kalsiumin ja D-vitamiinin saanti väheni, kun osa ruokavalion eläinproteiinista korvattiin kasviproteiinilla....
Matkakertomuksia NNC:stä – Elina Järvelä-Reijonen
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Henna Jalkanen
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Kirsikka Aittola
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matka-apurahahaku 2022
Matka-apurahahaku 2022 Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Matka-apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti yhdistyksen jäsenille, joilla ei ole...
Esittelyssä uusi kunniajäsen
Esittelyssä uusi kunniajäsen Suomen ravitsemustieteen yhdistykseen on kutsuttu uusi, erittäin ansioitunut kunniajäsen: ETT, dosentti Ritva Prättälä. Hän liittyy 16 aiemman kunniajäsenen joukkoon. Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen hallitus kutsui vuosikokouksessa...
Suojattu: Vuosikokouskutsu 2022
Salasanasuojattu
Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:
Ilmoittautuminen gradu- ja väitöskirjakilpailuun
SRY:n gradu- ja väitöskirjakilpailuun ilmoittautuminen on alkanut Pro gradu -kilpailu 2022 Suomen ravitsemustieteen yhdistys palkitsee stipendillä (300 €) yhden vuonna 2021 valmistuneen pro gradu -tutkielman. Kaikki yhdistyksen jäsenet voivat osallistua kilpailuun...
Nuoren tutkijan makoisa perjantai
Korona-ajan ensimmäinen lähitapaamisena järjestetty syysseminaari maistui nuorelle tutkijalle kuin uunituore korvapuusti. Seminaari järjestettiin yhdessä Sosiaalilääketieteen yhdistyksen kanssa. Aiheet olivat kiinnostavia ja kollegoiden tapaaminen kasvotusten erittäin...
Seminaaritarinoita – Syysseminaari 2021
Seminaaritarinoita - Syysseminaari 2021 SRY:n ja SLY:n yhteiseen Eriarvoisuus lautasella -syysseminaariin osallistui paikan päällä 39 kuulijaa, kun taas etänä tilaisuutta seurasi noin kaksinkertainen määrä yhdistysten jäseniä sekä opiskelijoita. Tapahtumatallenne oli...
Low-income families in hard times in Europe: food poverty within a multi-level framework
Low-income families in hard times in Europe: food poverty within a multi-level framework It was an honour to be invited to give a plenary presentation to the ‘Inequality on a Plate’ conference hosted by the Finnish Society for Nutrition Research and the Society for...
Psykologisella elämäntapaohjauksella oli myönteinen vaikutus syömiskäyttäytymiseen
Psykologisella elämäntapaohjauksella oli myönteinen vaikutus syömiskäyttäytymiseen Koettu stressi on yhteydessä epäsuotuisaan syömiskäyttäytymiseen, jossa syöminen perustuu ennemmin tunteisiin tai ulkopäin tuleviin vihjeisiin kuin kehon nälkä- ja kylläisyysviestien...
Suojattu: Suojattu: syysseminaarin 2021 esitykset
Salasanasuojattu
Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:
Gradumörkö vai opettavainen prosessi?
Gradumörkö vai opettavainen prosessi? Pro gradu –työ eli tuttavallisemmin gradu on opinnäytetyö, joka tehdään yliopistossa osana ylempää korkeakoulututkintoa. Helsingin yliopiston ohjeistus kertoo, että gradussa opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä alaan ja gradun...
Matka-apurahahaku 2022
Matka-apurahahaku 2022 Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Matka-apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti yhdistyksen jäsenille, joilla ei ole...
Esittelyssä uusi kunniajäsen
Esittelyssä uusi kunniajäsen Suomen ravitsemustieteen yhdistykseen on kutsuttu uusi, erittäin ansioitunut kunniajäsen: ETT, dosentti Ritva Prättälä. Hän liittyy 16 aiemman kunniajäsenen joukkoon. Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen hallitus kutsui vuosikokouksessa...
Suojattu: Vuosikokouskutsu 2022
Salasanasuojattu
Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:
Ilmoittautuminen gradu- ja väitöskirjakilpailuun
SRY:n gradu- ja väitöskirjakilpailuun ilmoittautuminen on alkanut Pro gradu -kilpailu 2022 Suomen ravitsemustieteen yhdistys palkitsee stipendillä (300 €) yhden vuonna 2021 valmistuneen pro gradu -tutkielman. Kaikki yhdistyksen jäsenet voivat osallistua kilpailuun...
Nuoren tutkijan makoisa perjantai
Korona-ajan ensimmäinen lähitapaamisena järjestetty syysseminaari maistui nuorelle tutkijalle kuin uunituore korvapuusti. Seminaari järjestettiin yhdessä Sosiaalilääketieteen yhdistyksen kanssa. Aiheet olivat kiinnostavia ja kollegoiden tapaaminen kasvotusten erittäin...
Seminaaritarinoita – Syysseminaari 2021
Seminaaritarinoita - Syysseminaari 2021 SRY:n ja SLY:n yhteiseen Eriarvoisuus lautasella -syysseminaariin osallistui paikan päällä 39 kuulijaa, kun taas etänä tilaisuutta seurasi noin kaksinkertainen määrä yhdistysten jäseniä sekä opiskelijoita. Tapahtumatallenne oli...
Low-income families in hard times in Europe: food poverty within a multi-level framework
Low-income families in hard times in Europe: food poverty within a multi-level framework It was an honour to be invited to give a plenary presentation to the ‘Inequality on a Plate’ conference hosted by the Finnish Society for Nutrition Research and the Society for...
Psykologisella elämäntapaohjauksella oli myönteinen vaikutus syömiskäyttäytymiseen
Psykologisella elämäntapaohjauksella oli myönteinen vaikutus syömiskäyttäytymiseen Koettu stressi on yhteydessä epäsuotuisaan syömiskäyttäytymiseen, jossa syöminen perustuu ennemmin tunteisiin tai ulkopäin tuleviin vihjeisiin kuin kehon nälkä- ja kylläisyysviestien...
Suojattu: Suojattu: syysseminaarin 2021 esitykset
Salasanasuojattu
Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:
Gradumörkö vai opettavainen prosessi?
Gradumörkö vai opettavainen prosessi? Pro gradu –työ eli tuttavallisemmin gradu on opinnäytetyö, joka tehdään yliopistossa osana ylempää korkeakoulututkintoa. Helsingin yliopiston ohjeistus kertoo, että gradussa opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä alaan ja gradun...