Yksilöt ja yhteiskunta ovat kestävyyshaasteen edessä: Kuinka saada sosiaalinen, taloudellinen, ekologinen ja ravitsemuksellinen kestävyys tasapainoon?
Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen (SRY) ja Elintarviketieteiden Seuran (ETS) webinaari perjantaina 26.3.2021 klo 9–14
OHJELMA
9.00 Tilaisuuden avaus
toiminnanjohtaja-päätoimittaja Laura Hyvärinen, ETS
Aamupäivän aikana kestävyyttä tarkastellaan erityisesti sosiaalisista ja taloudellisista näkökulmista. Millaiset raamit ne luovat yksilöiden ja yhteiskuntien hyvinvoinnille? Pääpuhujien jälkeen aihepiiriin paneudutaan ryhmittäin asiantuntijoiden tuella.
9.05 Oikeudenmukaisuutta ja jännitteiden ratkaisua
ruokajärjestelmätutkija Teea Kortetmäki, Jyväskylän yliopisto
9.25 Kilpailukyky ja taloudellinen kestävyys
erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus
9.45 Uusia elintarvikeinnovaatioita sivuvirtoja hyödyntämällä
rekisteröintipäällikkö Mari Lyyra, Medfiles
Tauko
10.15 Pienryhmäkeskustelua sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden näkökulmista
Pienryhmiä ohjaamassa muun muassa Anu Reinikainen Luke, Jaana Kotro Luke, Suvi Huttunen Syke, Anja Yli-Viikari Luke ja Lauri Reuter Nordic FoodTech VC.
Ryhmäkeskustelujen koonti ja kysymyksiä puhujille
11–12 Lounastauko
12.00 Iltapäivän avaus
professori Marjukka Kolehmainen, Itä-Suomen yliopisto
Iltapäivän aikana kestävyyttä tarkastellaan erityisesti ekologisesta ja ravitsemuksellisesta näkökulmasta. Pääpuhujien jälkeen aihepiiriin paneudutaan ryhmittäin asiantuntijoiden tuella.
12.05 Yhteistyötä luonnon kanssa ympäristövaikutuksia välttäen
erikoistutkija Merja Saarinen, Luonnonvarakeskus
12.25 Kestävää ruokaa kaikille
apulaisprofessori Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto
Tauko
13.00 Pienryhmäkeskustelua ekologisen ja ravitsemuksellisen kestävyyden näkökulmista
Pienryhmiä ohjaamassa muun muassa Maijaliisa Erkkola & Henna Vepsäläinen Helsingin yliopisto, Marjukka Kolehmainen, Sanna Puranen & Jenni Korhonen Itä-Suomen yliopisto, Kaisa Karttunen E2 ja Anna Kara, Sydänliitto
Ryhmäkeskustelujen koonti ja kysymyksiä puhujille
13.45 Päivän yhteenveto
professori Marjukka Kolehmainen, Itä-Suomen yliopisto
Vuosikokoukset
ETS:n ja SRY:n vuosikokoukset alkavat klo 14.15.
***
OHJEET JA ILMOITTAUTUMINEN
Webinaariin ja/tai vuosikokoukseen voit ilmoittautua täällä. Ilmoittautumisaika päättyy su 21.3.2021 klo 22.00. Huom! Vuosikokoukseen tulee ilmoittautua erikseen webinaariin ilmoittautumisen lisäksi. Vuosikokoukseen voi ilmoittautua myös ilman, että osallistuu webinaariin. Webinaarin ja vuosikokousten osallistumislinkit lähetetään lähempänä tilaisuutta.
Tilaisuus on maksuton ETS:n ja SRY:n jäsenille ja kannattajajäsenien edustajille. Ulkopuolisille osallistumismaksu on 50 €. Jos et ole vielä jäsen, mutta haluaisit liittyä:
SRY:n jäseneksi voi liittyä täällä.
ETS:n jäseneksi voi liittyä täällä.
Linkkien takaa löytyy tietoa myös yhdistysten jäsenyydestä ja jäsenmaksuista. SRY:n jäsenhakemus tulee jättää 19.3. mennessä, jos haluaa osallistua tapahtumaan maksuttomasti SRY:n jäsenenä.