Ajankohtaista
& arkistoMatkakertomuksia NNC:stä – Kirsikka Aittola
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Leena Hakola
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Sohvi Lommi
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Sydänterveyden juurilla – Katja Pahkala
Sydänterveyden juurilla Suomessa on esimerkillisesti osoitettu, kuinka sydänterveyttä voidaan edistää työikäisillä aikuisilla, mutta sydänterveyden edistäminen jo lapsuudesta alkaen on jäänyt vähemmälle huomiolle. Sydänterveyden edistäminen lapsuudesta saakka voikin...
Pohjoismainen ravitsemuskonferenssi 2020 saatiin menestyksekkäästi päätökseen
Pohjoismainen ravitsemuskonferenssi 2020 saatiin menestyksekkäästi päätökseen Pohjoismainen ravitsemuskonferenssi, Nordic Nutrition Conference 2020 järjestettiin 14.-16. joulukuuta 2020. Tämä neljän vuoden välein järjestettävä konferenssi on tärkeä foorumi...
Ravitsemustieteilijä monessa sopassa – Hanna Lagström
Hanna Lagström, ETM, FT, dosentti Kansanterveystiede, Lääketieteellinen tiedekunta Turun yliopisto Ravitsemustieteilijä monessa sopassa Johtamassani tutkimusprojektissa selvitetään sosiaalisen ja fyysisen elinympäristön yhteyttä lapsuuden ylipainon ja lihavuuden...
Matkakertomuksia NNC:stä – Sanna Rajapolvi
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Katsaus SRY:n vuoteen 2020
Yhdistyksen juhlavuotta 2020 vietettiin pohjoismaisen ravitsemuskonferenssin ja koronan merkeissä Varhaista keski-ikää lähestyvän 35-vuotiaan yhdistyksemme juhlavuosi sujui virtuaalitapahtumissa ketterästi digiloikkaillen. Jäsenmäärä jatkoi ilahduttavaa...
NNC2020 travel report – Faranak Halali
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Tutkimustuloksia: Insuliinin eritys ja energiansaanti – vertailussa ketogeeninen ja runsashiilihydraattinen ruokavalio
Voiko hiilihydraatin aiheuttama insuliinin eritys olla keskeinen energiansaantiin –ja siten lihomiseen vaikuttava tekijä? Ketogeenisen ja lähes vegaanisen, erittäin vähärasvaisen ruokavalion vertailu, hyvin kontrolloitu satunnaistettu tutkimus. Valtaosa...
Gradumörkö vai opettavainen prosessi?
Gradumörkö vai opettavainen prosessi? Pro gradu –työ eli tuttavallisemmin gradu on opinnäytetyö, joka tehdään yliopistossa osana ylempää korkeakoulututkintoa. Helsingin yliopiston ohjeistus kertoo, että gradussa opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä alaan ja gradun...
Ekologinen kestävyys osaksi pohjoismaisia ravitsemussuosituksia
Ekologinen kestävyys osaksi pohjoismaisia ravitsemussuosituksia Kansallisilla ja kansainvälisillä ravitsemussuosituksilla on jo pitkään viestitty ruokavalintojen vaikutuksista terveyteen. Ruoantuotannolla ja -kulutuksella on kuitenkin suuri vaikutus myös meneillään...
FENS-työryhmätyöskentelyä Euroopan laajuisesti
FENS-työryhmätyöskentelyä Euroopan laajuisesti Noin vuosi sitten SRY:n kattojärjestö Federation of European Nutrition Societies perusti kolme työryhmää pohtimaan ja julkaisemaan lausuntoja tai ohjeistusta ravitsemustutkimuksen piirissä haasteellisista aiheista, joihin...
Hallituksen uudet jäsenet ja toimihenkilöt esittäytyvät
Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen hallitukseen tuli keväällä 2021 paljon uusia jäseniä. Onkin siis paikallaan esitellä uudet hallituksen jäsenet sekä hallituksen ulkopuoliset toimihenkilöt. Alla on jokaisen uuden jäsenen esittely. Maria Heikkilä, viestintätiimin...
Tutkimustuloksia: Kouluruokailun koko potentiaalia ei vielä hyödynnetä kasvatuksessa, opetuksessa ja terveyden edistämisessä
Tutkimustuloksia: Kouluruokailun koko potentiaalia ei vielä hyödynnetä kasvatuksessa, opetuksessa ja terveyden edistämisessä Korkeintaan joka kymmenes oppilas syö päivittäin täysipainoisen koululounaan ja vain joka neljäs kunta tarjoaa oppilaille maksuttoman välipalan...
Tutkimustuloksia: Eläinproteiinin osittainen korvaaminen kasviproteiinilla ja luuston terveys
ScenoProt-hankkeen kontrolloidun interventiotutkimuksen luuston terveyteen keskittyvässä osatyössä havaittiin, että luuston aineenvaihdunta muuttui ja kalsiumin ja D-vitamiinin saanti väheni, kun osa ruokavalion eläinproteiinista korvattiin kasviproteiinilla....
Matkakertomuksia NNC:stä – Elina Järvelä-Reijonen
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Henna Jalkanen
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Kirsikka Aittola
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Leena Hakola
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Gradumörkö vai opettavainen prosessi?
Gradumörkö vai opettavainen prosessi? Pro gradu –työ eli tuttavallisemmin gradu on opinnäytetyö, joka tehdään yliopistossa osana ylempää korkeakoulututkintoa. Helsingin yliopiston ohjeistus kertoo, että gradussa opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä alaan ja gradun...
Ekologinen kestävyys osaksi pohjoismaisia ravitsemussuosituksia
Ekologinen kestävyys osaksi pohjoismaisia ravitsemussuosituksia Kansallisilla ja kansainvälisillä ravitsemussuosituksilla on jo pitkään viestitty ruokavalintojen vaikutuksista terveyteen. Ruoantuotannolla ja -kulutuksella on kuitenkin suuri vaikutus myös meneillään...
FENS-työryhmätyöskentelyä Euroopan laajuisesti
FENS-työryhmätyöskentelyä Euroopan laajuisesti Noin vuosi sitten SRY:n kattojärjestö Federation of European Nutrition Societies perusti kolme työryhmää pohtimaan ja julkaisemaan lausuntoja tai ohjeistusta ravitsemustutkimuksen piirissä haasteellisista aiheista, joihin...
Hallituksen uudet jäsenet ja toimihenkilöt esittäytyvät
Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen hallitukseen tuli keväällä 2021 paljon uusia jäseniä. Onkin siis paikallaan esitellä uudet hallituksen jäsenet sekä hallituksen ulkopuoliset toimihenkilöt. Alla on jokaisen uuden jäsenen esittely. Maria Heikkilä, viestintätiimin...
Tutkimustuloksia: Kouluruokailun koko potentiaalia ei vielä hyödynnetä kasvatuksessa, opetuksessa ja terveyden edistämisessä
Tutkimustuloksia: Kouluruokailun koko potentiaalia ei vielä hyödynnetä kasvatuksessa, opetuksessa ja terveyden edistämisessä Korkeintaan joka kymmenes oppilas syö päivittäin täysipainoisen koululounaan ja vain joka neljäs kunta tarjoaa oppilaille maksuttoman välipalan...
Tutkimustuloksia: Eläinproteiinin osittainen korvaaminen kasviproteiinilla ja luuston terveys
ScenoProt-hankkeen kontrolloidun interventiotutkimuksen luuston terveyteen keskittyvässä osatyössä havaittiin, että luuston aineenvaihdunta muuttui ja kalsiumin ja D-vitamiinin saanti väheni, kun osa ruokavalion eläinproteiinista korvattiin kasviproteiinilla....
Matkakertomuksia NNC:stä – Elina Järvelä-Reijonen
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Henna Jalkanen
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Kirsikka Aittola
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Leena Hakola
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...