SRY:n nuorten syystapahtuma: Ruokainnovaatiot – uudet näkymät ja hyväksi havaitut perinteet

Lokakuun lopussa SRY:n nuoret ravitsemustieteilijät järjestivät verkostoitumistapahtuman päivää ennen SRY:n juhlaseminaaria. Tapahtumassa pääsimme tutustumaan Teknologian tutkimuskeskus VTT:n Food Design laboratorion tiloihin. Siellä meitä johdattivat Kaisu Riihinen ja Pinja Pöri, jotka avasivat ovet ruokainnovaatioiden kiehtovaan maailmaan. Oli inspiroivaa nähdä, millaisia ratkaisuja tulevaisuuden ruoka voi tarjota. Uusiin ruokainnovaatioihin tutustumisen jälkeen matka jatkui perinteiden pariin Masis Panimolle. Siellä opimme, miten yksi maailman vanhimmista fermentointimenetelmistä, oluen valmistus, tapahtuu käytännössä. Tietysti opit kruunattiin olutmaistelulla, joka toi makujen kautta historian lähelle.

Illan päätteeksi suuntasimme Fat Lizard -ravintolaan nauttimaan hyvästä ruoasta ja tutustumaan toisiimme rennoissa tunnelmissa.

Tapahtumaan ilmoittautui 19 osallistujaa, ja mukana oli paljon uusia kasvoja eri puolilta Suomea. Päivä tarjosi paitsi uusia kontakteja myös oivalluksia elintarviketeknologian kehityksestä – ja tietenkin herkullisia makuelämyksiä pienpanimo-oluista ja illallisesta. Verkostoituminen, oppiminen ja yhdessäolo tekivät harmaasta ja sateisesta torstaipäivästä aurinkoisen!