Uusin tutkimusnäyttö ravinnon rasvojen terveysvaikutuksista
SRY:n syysseminaari pe 15.11.2019 Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki, Sali 104
Kysymyksiä ja kommentteja voi seminaarissa esittää viestiseinän kautta.
OHJELMA
Avaa tulostettava ohjelma tästä.
8.30–9.00 Ilmoittautuminen
9.00–9.05 Seminaarin avaus
Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Laitinen
9.05–9.45 Kolesteroli – edelleen ajankohtainen sydän- ja verisuoniterveydelle?
Prof. Petri Kovanen, Wihurin tutkimuslaitos, Biomedicum, Helsinki
9.45–10.30 Maksan, rasvakudoksen ja verenkierron rasvametabolian vääristymä – Mikä neuvoksi?
Prof. Matti Jauhiainen, Minervan lääketieteellinen tutkimuslaitos, Biomedicum, Helsinki
10.30–11.00 Ravinnon rasvat – suositukset
Prof. Ursula Schwab, Itä-Suomen yliopisto, Kuopio
11.00–12.15 Lounas (omakustanteinen) ja verkostoituminen
12.15–13.00 Ravinnon rasvat ja suoliston mikrobisto
Apul.prof. Kirsi Laitinen & erikoistutkija Kati Mokkala, Turun yliopisto, Turku
13.00–13.45 Geenien ja ruokavalion yhteisvaikutukset lipidiaineenvaihduntaan
Dos. Maria Lankinen & nuorempi tutkija Topi Meuronen, Itä-Suomen yliopisto, Kuopio
13.45–14.15 Tauko ja välipala
14.15–15.45 Paneelikeskustelu: Mikä rasvoissa puhututtaa?
Panelisteina
FT Kaisu Riihinen, Avena Nordic Grain Oy, Kantvik
FT, laill. ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen, Aava, Docrates, Booston, Helsinki
TtM, laill. ravitsemusterapeutti Heli Virtanen, Nääsville ry, Tampere ja Itä-Suomen yliopisto, Kuopio
Keskustellaan mm:
- Rasvojen ominaisuuksista elintarvikkeissa
- Potilaan/asiakkaan/kuluttajan tyypillisistä stereotypioista ja virheistä
- Miten rasvat näyttäytyvät somessa
- Miten perustella asiantuntijana vakuuttavasti rasvojen ja terveyden välinen yhteys ja tutkimusnäytön oikeellisuus
15.45–16.00 Seminaarin päätös
OHJEET JA ILMOITTAUTUMINEN
Sitova ilmoittautuminen seminaariin on tästä linkistä pe 1.11.2019 mennessä, jonka jälkeen peruutuksesta tai saapumatta jättämisestä peritään 25 €. Seminaariin osallistuminen paikan päällä tai seuraaminen suorana lähetyksenä internetin kautta (streemaus) ovat ilmaisia SRY:n jäsenille, ei-jäsenille maksu on 50 €. Etäseurantaan ei tarvitse ilmoittautua! Lähetämme etäseurantaan tarkoitetut linkit sähköpostitse jäsenille lähempänä tapahtumaa.
Mikäli haluat osallistua lounaalle Tieteiden talolla, voit ilmoittautua rekisteröitymisen yhteydessä. Lounaalla tarjolla kasvislasagne (L) hintaan 11,90 €. Summa maksetaan SRY:n tilille FI30 4108 0010 3546 89
pe 1.11.2019 mennessä (viestikenttään: lounas/ruokailijan nimi). Lounaslipukkeet jaetaan seminaariin ilmoittautumisen yhteydessä Tieteiden talolla.
Jos haluat liittyä Suomen ravitsemustieteen yhdistys ry:n jäseneksi, seminaariin osallistuminen ilmaiseksi (lounas omakustanteinen) on mahdollista, mikäli SRY vastaanottaa jäsenhakemuksen pe 1.11.2019 mennessä. Sähköiseen jäsenhakulomakkeeseen pääset tästä.