Ajankohtaista
& arkistoTutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn
Tutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ruokavalion proteiinin ja hiilihydraattien suhteellista osuutta tärkeämpää lienee muu terveellisyys ja painonhallinta, osoittaa uusi kansainvälinen tutkimus....
Seminaaritarinoita – Syysseminaari 2020
Seminaaritarinoita - Syysseminaari 2020 Seminaaritarinoita -juttusarjassa SRY:n järjestämien seminaarien osallistujat kertovat, mitä seminaarista jäi mieleen. Vuosi 2020 on ollut erikoinen koko maailmalle. Syytä ei tarvitsisi sanoa ääneen – kaikki tietävät viruksen,...
NNC2020 järjestetään virtuaalikonferenssina
NNC2020 järjestetään virtuaalikonferenssina Suomen ravitsemustieteen yhdistys järjestää yhdessä kansainvälisen tieteellisen toimikunnan ja kansallisen järjestelytoimikunnan kanssa seuraavan pohjoismaisen ravitsemuskonferenssiin, Nordic Nutrition Conference....
SRY 35 vuotta – juhlapuhe
SRY 35 vuotta - juhlapuhe Suomen ravitsemustieteen yhdistys on tieteellinen seura, joka on Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsenseura. Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen yhteydessä toimii myös Suomen kansallinen ravitsemustieteen komitea, joka edustaa suomea...
Ravitsemusviikko 2020 ennakkotiedote
ENNAKKOTIEDOTE 20.10.2020 Marraskuussa vietettävä Ravitsemusviikko tekee ravitsemustiedettä tutummaksi Ravitsemustiede saa oman vuotuisen teemaviikkonsa. Ensimmäistä ravitsemusviikkoa vietetään marraskuun toisella viikolla 9.-13.11.2020. Ravitsemusviikko tekee...
Tutkimusryhmäesittelyt
Tutkimusryhmäesittelyt SRY:n verkkosivuille Suomalaisista ravitsemustiedettä tekevistä tutkimusryhmistä ei ole olemassa kattavaa listausta, vaan tieto löytyy hajanaisesti eri yliopistojen ja tutkimuslaitosten verkkosivuilta. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa...
Ravitsemusviikko 2020
Ravitsemusviikko 2020 Ensimmäistä ravitsemusviikkoa vietetään marraskuun toisella viikolla 9.-13.11.2020. Ravitsemusviikko tekee ravitsemustiedettä tutummaksi: se avaa ajankohtaista tutkimusta, ravitsemustieteilijöiden tekemää työtä ja tuo esille luotettavan...
Uusi ravitsemustutkimus: kalaöljyllä ja probiooteilla voidaan vaikuttaa suolistomikrobiston koostumukseen
Uusi ravitsemustutkimus: kalaöljyllä ja probiooteilla voidaan vaikuttaa suolistomikrobiston koostumukseen Kalaöljyllä ja probiooteilla voidaan vaikuttaa raskaana olevan ylipainoisen naisen suolistomikrobiston koostumukseen, selviää Turun yliopiston...
Hallituksen uudet toimihenkilöt
Hallituksen uudet toimihenkilöt esittäytyvät SRY on vuosina 2019-2020 saanut kolme uutta hallituksen ulkopuolista toimihenkilöä, joista kaksi ovat opiskelijaedustajia ja yksi taloustiimin jäsen. Alapuolella jokaisen toimihenkilön esittely. Satu Kinnunen,...
Jäsenmaksut 2020
Jäsenmaksulaskutus käynnistyy Olemme käynnistämässä jäsenmaksulaskutusta vuodelle 2020 ja lähetämme pian henkilöjäsenten jäsenmaksulaskut sähköpostilla. SRY siirtyi viime vuonna käyttämään uutta jäsenrekisteripalvelua, Membookia, jonka kautta myös jäsenmaksulaskut...
Kansainvälisiä konferensseja 2021
Kansainvälisiä ravitsemustieteen tai lähialojen konferensseja vuonna 2021 ***** International Conference on Diet and Activity Methods (eICDAM) 8.-12.2.2021 ~ virtuaalikonferenssi https://www.icdamportal.org ***** AHA - Epidemiology and Prevention -...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Ella Koivuniemi
SRY:n asiantuntijaesittely: Ella Koivuniemi, FM, väitöskirjatutkija, Biolääketieteen laitos, Turun yliopisto Päädyin ravitsemustutkimuksen pariin lähes sattumalta. Opiskelin Turun yliopistossa Terveyden biotieteiden kandidaattiohjelmassa ja myöhemmin...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Anu Ruusunen
SRY:n asiantuntijaesittely Anu Ruusunen, dosentti (ravitsemustiede, erityisalana psykiatriset sairaudet), FT, laillistettu ravitsemusterapeutti. Yliopistonlehtori (Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Itä-Suomen yliopisto),...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Carola Ray
SRY:n asiantuntijaesittely Carola Ray, FD, Mag livsmedelsvetenskaper, äldre forskare, Folkhälsans forskningscentrum BILD Intresset för att studera näringslära började i gymnasiet då jag hörde om studier vid Agro-Forstvetenskapliga fakulteten. Tre år efter...
Esittelyssä Leg4Life-tutkimushanke
Rokkaavatko palkokasvit jo lautasellasi? Voidaanko palkokasveilla parantaa ruokaturvallisuutta ja auttaa luomaan kestävämpää ruokajärjestelmää? Mitä hyötyjä ja haittoja punaisen lihan ja lihavalmisteiden osittainen korvaaminen palkokasveilla voi tuoda muuhun...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Jelena Meinilä
SRY:n asiantuntijaesittely Jelena Meinilä, ETM, FT, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto, Helsingin yliopisto ja terveystieteiden yksikkö, Tampereen yliopisto Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan kemian tekniikkaa silloiseen Teknilliseen korkeakouluun,...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Sari Niinistö
SRY:n asiantuntijaesittely Sari Niinistö, ETM, FT, Erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kansanterveyden edistämisen yksikkö, Ravitsemus- ja terveyspolitiikkatiimi Mistä kiinnostus ravitsemusta kohtaan lähti? Alun perin kiinnostus ruokaan ja...
Ravitsemusviikko 2020 – Asiantuntijaesittelyt
Asiantuntijaesittelyt -juttusarja Ensimmäinen ravitsemusviikko järjestetään 9.-13.11.2020. SRY haluaa tuoda esille ravitsemuksen asiantuntijoita ja heidän tekemäänsä työtä Asiantuntijaesittelyt -juttusarjan myötä. Ravitsemusviikon aikana opimme lisää...
Esittelyssä uudet kunniajäsenet
Esittelyssä uudet kunniajäsenet Suomen ravitsemustieteen yhdistykseen on kutsuttu kolme erittäin ansioitunutta uutta kunniajäsentä: professori (emerita) Marja Mutanen, yliopistonlehtori (emerita) Outi Nuutinen ja professori (emeritus) Ossi Rahkonen. He liittyvät 13...
Tutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn
Tutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ruokavalion proteiinin ja hiilihydraattien suhteellista osuutta tärkeämpää lienee muu terveellisyys ja painonhallinta, osoittaa uusi kansainvälinen tutkimus....
Kansainvälisiä konferensseja 2021
Kansainvälisiä ravitsemustieteen tai lähialojen konferensseja vuonna 2021 ***** International Conference on Diet and Activity Methods (eICDAM) 8.-12.2.2021 ~ virtuaalikonferenssi https://www.icdamportal.org ***** AHA - Epidemiology and Prevention -...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Ella Koivuniemi
SRY:n asiantuntijaesittely: Ella Koivuniemi, FM, väitöskirjatutkija, Biolääketieteen laitos, Turun yliopisto Päädyin ravitsemustutkimuksen pariin lähes sattumalta. Opiskelin Turun yliopistossa Terveyden biotieteiden kandidaattiohjelmassa ja myöhemmin...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Anu Ruusunen
SRY:n asiantuntijaesittely Anu Ruusunen, dosentti (ravitsemustiede, erityisalana psykiatriset sairaudet), FT, laillistettu ravitsemusterapeutti. Yliopistonlehtori (Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Itä-Suomen yliopisto),...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Carola Ray
SRY:n asiantuntijaesittely Carola Ray, FD, Mag livsmedelsvetenskaper, äldre forskare, Folkhälsans forskningscentrum BILD Intresset för att studera näringslära började i gymnasiet då jag hörde om studier vid Agro-Forstvetenskapliga fakulteten. Tre år efter...
Esittelyssä Leg4Life-tutkimushanke
Rokkaavatko palkokasvit jo lautasellasi? Voidaanko palkokasveilla parantaa ruokaturvallisuutta ja auttaa luomaan kestävämpää ruokajärjestelmää? Mitä hyötyjä ja haittoja punaisen lihan ja lihavalmisteiden osittainen korvaaminen palkokasveilla voi tuoda muuhun...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Jelena Meinilä
SRY:n asiantuntijaesittely Jelena Meinilä, ETM, FT, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto, Helsingin yliopisto ja terveystieteiden yksikkö, Tampereen yliopisto Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan kemian tekniikkaa silloiseen Teknilliseen korkeakouluun,...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Sari Niinistö
SRY:n asiantuntijaesittely Sari Niinistö, ETM, FT, Erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kansanterveyden edistämisen yksikkö, Ravitsemus- ja terveyspolitiikkatiimi Mistä kiinnostus ravitsemusta kohtaan lähti? Alun perin kiinnostus ruokaan ja...
Ravitsemusviikko 2020 – Asiantuntijaesittelyt
Asiantuntijaesittelyt -juttusarja Ensimmäinen ravitsemusviikko järjestetään 9.-13.11.2020. SRY haluaa tuoda esille ravitsemuksen asiantuntijoita ja heidän tekemäänsä työtä Asiantuntijaesittelyt -juttusarjan myötä. Ravitsemusviikon aikana opimme lisää...
Esittelyssä uudet kunniajäsenet
Esittelyssä uudet kunniajäsenet Suomen ravitsemustieteen yhdistykseen on kutsuttu kolme erittäin ansioitunutta uutta kunniajäsentä: professori (emerita) Marja Mutanen, yliopistonlehtori (emerita) Outi Nuutinen ja professori (emeritus) Ossi Rahkonen. He liittyvät 13...
Tutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn
Tutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ruokavalion proteiinin ja hiilihydraattien suhteellista osuutta tärkeämpää lienee muu terveellisyys ja painonhallinta, osoittaa uusi kansainvälinen tutkimus....