Ajankohtaista
& arkistoSydänterveyden juurilla – Katja Pahkala
Sydänterveyden juurilla Suomessa on esimerkillisesti osoitettu, kuinka sydänterveyttä voidaan edistää työikäisillä aikuisilla, mutta sydänterveyden edistäminen jo lapsuudesta alkaen on jäänyt vähemmälle huomiolle. Sydänterveyden edistäminen lapsuudesta saakka voikin...
Pohjoismainen ravitsemuskonferenssi 2020 saatiin menestyksekkäästi päätökseen
Pohjoismainen ravitsemuskonferenssi 2020 saatiin menestyksekkäästi päätökseen Pohjoismainen ravitsemuskonferenssi, Nordic Nutrition Conference 2020 järjestettiin 14.-16. joulukuuta 2020. Tämä neljän vuoden välein järjestettävä konferenssi on tärkeä foorumi...
Ravitsemustieteilijä monessa sopassa – Hanna Lagström
Hanna Lagström, ETM, FT, dosentti Kansanterveystiede, Lääketieteellinen tiedekunta Turun yliopisto Ravitsemustieteilijä monessa sopassa Johtamassani tutkimusprojektissa selvitetään sosiaalisen ja fyysisen elinympäristön yhteyttä lapsuuden ylipainon ja lihavuuden...
Matkakertomuksia NNC:stä – Sanna Rajapolvi
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Katsaus SRY:n vuoteen 2020
Yhdistyksen juhlavuotta 2020 vietettiin pohjoismaisen ravitsemuskonferenssin ja koronan merkeissä Varhaista keski-ikää lähestyvän 35-vuotiaan yhdistyksemme juhlavuosi sujui virtuaalitapahtumissa ketterästi digiloikkaillen. Jäsenmäärä jatkoi ilahduttavaa...
NNC2020 travel report – Faranak Halali
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Tutkimustuloksia: Insuliinin eritys ja energiansaanti – vertailussa ketogeeninen ja runsashiilihydraattinen ruokavalio
Voiko hiilihydraatin aiheuttama insuliinin eritys olla keskeinen energiansaantiin –ja siten lihomiseen vaikuttava tekijä? Ketogeenisen ja lähes vegaanisen, erittäin vähärasvaisen ruokavalion vertailu, hyvin kontrolloitu satunnaistettu tutkimus. Valtaosa...
Kevätseminaari 2021: Kestävyyden monet kasvot
Yksilöt ja yhteiskunta ovat kestävyyshaasteen edessä: Kuinka saada sosiaalinen, taloudellinen, ekologinen ja ravitsemuksellinen kestävyys tasapainoon? Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen (SRY) ja Elintarviketieteiden Seuran (ETS) webinaari perjantaina 26.3.2021 klo...
Matkakertomuksia NNC:stä – Essi Skaffari
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...
Matkakertomuksia NNC:stä – Katriina Malkki-Keinänen
Suomen ravitsemustieteen yhdistys jakaa jäsenilleen matka-apurahoja, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää ravitsemustieteellistä tutkimusta ja julkaisemista. Vuonna 2020 kaikki matka-apurahat kohdistettiin NNC2020 konferenssin osallistumismaksuihin ja koska...