- Tämä tapahtuma on jo ollut.
Uusin tutkimusnäyttö ravinnon rasvojen terveysvaikutuksista
SRY:n syysseminaari pe 15.11.2019 Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki, Sali 104
Kysymyksiä ja kommentteja voi seminaarissa esittää viestiseinän kautta. Ilmoittautuminen seminaariin paikan päälle on päättynyt, mutta seminaaria on mahdollisuus seurata myös etänä livestreamin kautta. Linkit etäseurantaan lähetetään yhdistyksen jäsenille sähköpostitse. Etäseurantaan ei tarvitse ilmoittautua.
*****
OHJELMA
Avaa tulostettava ohjelma tästä.
8.30–9.00 Ilmoittautuminen
9.00–9.05 Seminaarin avaus
Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Laitinen
9.05–9.45 Kolesteroli – edelleen ajankohtainen sydän- ja verisuoniterveydelle?
Prof. Petri Kovanen, Wihurin tutkimuslaitos, Biomedicum, Helsinki
9.45–10.30 Maksan, rasvakudoksen ja verenkierron rasvametabolian vääristymä – Mikä neuvoksi?
Prof. Matti Jauhiainen, Minervan lääketieteellinen tutkimuslaitos, Biomedicum, Helsinki
10.30–11.00 Ravinnon rasvat – suositukset
Prof. Ursula Schwab, Itä-Suomen yliopisto, Kuopio
11.00–12.15 Lounas (omakustanteinen) ja verkostoituminen
12.15–13.00 Ravinnon rasvat ja suoliston mikrobisto
Apul.prof. Kirsi Laitinen & erikoistutkija Kati Mokkala, Turun yliopisto, Turku
13.00–13.45 Geenien ja ruokavalion yhteisvaikutukset lipidiaineenvaihduntaan
Dos. Maria Lankinen & nuorempi tutkija Topi Meuronen, Itä-Suomen yliopisto, Kuopio
13.45–14.15 Tauko ja välipala
14.15–15.45 Paneelikeskustelu: Mikä rasvoissa puhututtaa?
Panelisteina
FT Kaisu Riihinen, Avena Nordic Grain Oy, Kantvik
FT, laill. ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen, Aava, Docrates, Booston, Helsinki
TtM, laill. ravitsemusterapeutti Heli Virtanen, Nääsville ry, Tampere ja Itä-Suomen yliopisto, Kuopio
Keskustellaan mm:
- Rasvojen ominaisuuksista elintarvikkeissa
- Potilaan/asiakkaan/kuluttajan tyypillisistä stereotypioista ja virheistä
- Miten rasvat näyttäytyvät somessa
- Miten perustella asiantuntijana vakuuttavasti rasvojen ja terveyden välinen yhteys ja tutkimusnäytön oikeellisuus
15.45–16.00 Seminaarin päätös