- Tämä tapahtuma on jo ollut.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) juhlii 20-vuotista taivaltaan torstaina 28.4.2022 kansainvälisen hybridiseminaarin muodossa. Luvassa on puheenvuoroja muun muassa funktionaalisista elintarvikkeista ja probiooteista, aistitutkimuksesta sekä ruokaketjun haasteista. Lisäksi käsitellään teknologian merkitystä ruokaketjulle. Osallistua voi joko paikan päällä Turussa tai etänä – läsnäolijoille järjestään seminaarin jälkeen myös cocktail-tilaisuus, jossa vieraat pääsevät kokemaan Aistikattilan moniaistisen ympäristön. Tapahtuman kielenä on englanti.
Ohjeet ja ilmoittautuminen:
Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, joka löytyy tapahtuman virallisilta verkkosivuilta: https://www.utu.fi/en/university/faculty-of-medicine/functional-foods-forum/20th-anniversary
Osallistuminen on maksutonta.
Etäosallistujille lähetetään lähetetään striimauslinkki ennen seminaaria. Tilaisuus tallennetaan, ja ilmoittautuneiden on mahdollista katsoa tallenne myös jälkikäteen seminaarialustalla.
Paikka:
Alhopuro-sali
Medisiina D
Kiinamyllynkatu 10, Turku
Aika:
Torstaina 28.4.2022
Seminaari klo 13-17
Cocktail-tilaisuus klo 17-19
Ohjelma:
13:15 FUNCTIONAL AND HEALTH-PROMOTING FOODS
- Functional Foods with Health Claims – prof. Marina Heinonen, Department of Food and Nutrition, University of Helsinki
13:45 HEALTH-PROMOTING PROBIOTIC FOODS
- Probiotic Research Today and Tomorrow – prof. Seppo Salminen, Functional Foods Forum, University of Turku
- Fermented Foods Today and in the Future – prof. Gabriel Vinderola, National University of Litoral, CONICET, Santa Fe, Argentina
15:00 SENSORY STUDIES AND INDIVIDUAL FOOD EXPERIENCE
- The shaping of food preferences by taste experience in infants and children – Sophie Nicklaus, Research Director at INRAE / Centre For Taste and Feeding Behaviour, Dijon, France
- Individual Differences in Sensory Perception: FoodTaste Finland – prof. Mari Sandell, Department of Food and Nutrition, University of Helsinki / Functional Foods Forum, University of Turku
15:40 PLANETARY WELL-BEING AND CHALLENGES IN THE FOOD CHAIN
- Biodiversity loss threatening the future of humankind – prof. Ilari Sääksjärvi, Biodiversity unit, University of Turku
16:10 TECHNOLOGY AND INNOVATION IN THE FOOD CHAIN
- Co-Designing Technologies for the Food-Chain: African Imaginations – prof. Erkki Sutinen, Department of Computing, University of Turku
- Why Food Innovations? – Entrepreneur and Professor of Practice, Reetta Kivelä, Faculty of Agriculture and Forestry, University of Helsinki