- Tämä tapahtuma on jo ollut.
Syysseminaari 2023
Ravitsemussuositukset muuttuvassa maailmassa
SRY:n syysseminaari Ravitsemussuositukset muuttuvassa maailmassa järjestetään 30.11.2023 Tieteiden talolla Helsingissä (voit seurata seminaaria myös etänä). Kutsuluennoitsijana on uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten (NNR2023) -työryhmän puheenjohtaja Professori Rune Blomhoff (Oslon Yliopisto). Tarkempi ohjelma alla.
Ilmoittautuminen viimeistään 21.11.2023 tämän linkin kautta
Seminaariin osallistuminen paikan päällä tai seuraaminen suorana lähetyksenä internetin kautta (striimaus) ovat ilmaisia SRY:n jäsenille, ei-jäsenille maksu on 50 €. Lasku ei-jäsenille lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen ja laskun pitää olla maksettuna ennen seminaaria. Jos haluat liittyä SRY:n jäseneksi, seminaariin osallistuminen ilmaiseksi on mahdollista, mikäli SRY vastaanottaa jäsenhakemuksesi tiistaihin 21.11.2023 mennessä. SRY:n jäseneksi voit hakea SRY:n nettisivujen jäsenhakemuksella. Lähiosallistumisen voi perua (esim. sairastumisen vuoksi) tämän linkin kautta.
Nutrition recommendations in the changing environment
The Finnish Society for Nutrition Research (SRY) will be organising an autumn seminar on Nutrition recommendations in the changing environment on November 30, 2023 at Tieteiden talo (you can watch the seminar remotely as well), Helsinki, with project leader of the new Nordic Nutrition Recommendations (NNR2023) Professor Rune Blomhoff (University of Oslo) as keynote speaker. Detailed programme below. Use this link to register no later than November 21.
Participation in the seminar on-site or remotely via live streaming is free for SRY members; non-members are required to pay a fee of €50. An invoice will be sent to non-members via email after registration, and the invoice must be settled before the seminar. If you wish to become a member, participation in the seminar is free of charge if we receive your membership application by Tuesday, November 21, 2023. You can apply for membership through the membership application on our website. On-site participation can be canceled (e.g., due to illness) through this link.
Ohjelma / programme
09.00-09.30 Ilmoittautuminen / Registration and networking
Session 1 (in English)
Chairs: Noora Kanerva (University of Helsinki) and Veera Houttu (University of Turku)
09.30–09.35 Opening of the seminar: Maijaliisa Erkkola (Finnish Society for Nutrition Research)
09.35–10.05 Rune Blomhoff: Nordic Nutrition Recommendations 2023: Integrating Environmental Aspects
10.05–10.10 Q&A
10.10–10.50 Comments and perspectives to the NNR 2023:
Mikaela Grotenfeldt (Finnish Institute for Health and Welfare)
Moona Partanen (University of Eastern Finland)
Marleena Tanhuanpää (Finnish Food and Drink Industries’ Federation)
Marjaana Lahti-Koski (Finnish Heart Association)
Mikael Fogelholm (University of Helsinki)
Aila Vanhatalo (University of Helsinki)
Minna Huttunen (Ministry of Agriculture and Forestry)
10.50–11.00 Q&A
11.00–11.20 Teea Kortetmäki: Philosopher’s appointment: examining social sustainability in nutrition recommendations
11.20–11.40 Rachel Mazac: Climate Change and Resilience in Future Sustainable Food Systems
11.40–12.00 Tagli Pitsi: Introduction of the current nutrition and food recommendations in Estonia and planned updates (via remote participation)
12.00–13.15 Lunch/Lounas (omakustanteinen)
Session 2 (in Finnish)
Puheenjohtaja: Henna Vepsäläinen (Helsingin yliopisto)
13.15–13.40 Jelena Meinilä: Evidenssinäkökulma suositusten laatimisessa: case liha
13.40–14.05 Niina Kaartinen: Suomalaisten ravitsemus NNR 2023 valossa
14.05–14.30 Maijaliisa Erkkola: Kansallisten ravitsemussuositusten päivittäminen
14.30–15.15 Iltapäiväkahvit ja verkostoituminen
15.15–15.55 Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäisen jäähyväisluento: Ravitsemussuositukset muuttuvassa maailmassa – kokemuksia väestöryhmäkohtaisten ruoka- ja ruokailusuositusten laatimisesta
15.55–16.00 Seminaarin päätös: Niina Kaartinen (Suomen ravitsemustieteen yhdistys)