BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:-//Suomen ravitsemustieteen yhdistys - ECPv6.3.3.1//NONSGML v1.0//EN CALSCALE:GREGORIAN METHOD:PUBLISH X-WR-CALNAME:Suomen ravitsemustieteen yhdistys X-ORIGINAL-URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi X-WR-CALDESC:Events for Suomen ravitsemustieteen yhdistys REFRESH-INTERVAL;VALUE=DURATION:PT1H X-Robots-Tag:noindex X-PUBLISHED-TTL:PT1H BEGIN:VTIMEZONE TZID:Europe/Helsinki BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0300 TZNAME:EEST DTSTART:20210328T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 TZNAME:EET DTSTART:20211031T010000 END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0300 TZNAME:EEST DTSTART:20220327T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 TZNAME:EET DTSTART:20221030T010000 END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0300 TZNAME:EEST DTSTART:20230326T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 TZNAME:EET DTSTART:20231029T010000 END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0200 TZOFFSETTO:+0300 TZNAME:EEST DTSTART:20240331T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0300 TZOFFSETTO:+0200 TZNAME:EET DTSTART:20241027T010000 END:STANDARD TZID:Europe/London BEGIN:DAYLIGHT TZOFFSETFROM:+0000 TZOFFSETTO:+0100 TZNAME:BST DTSTART:20230326T010000 END:DAYLIGHT BEGIN:STANDARD TZOFFSETFROM:+0100 TZOFFSETTO:+0000 TZNAME:GMT DTSTART:20231029T010000 END:STANDARD END:VTIMEZONE BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20240322T120000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20240322T150000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20240124T143023Z LAST-MODIFIED:20240313T081659Z UID:2475-1711108800-1711119600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Vuosikokous ja kutsuluennot DESCRIPTION:Vuosikokous ja kutsuluennot 22.3.2024\n(Scroll down for English) \nSRY:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään perjantaina 22.3.2024. Kokouskutsu esityslistoineen lähetetään yhdistyksen jäsenille viimeistään 7 päivää ennen kokousta. Kokouksen jälkeen on kaksi kutsuluentoa\, joiden aiheena on ravitsemus kriisiaikoina. \nVuosikokoukseen ja luennoille voi osallistua myös etänä. Linkit etäosallistumiseen lähetetään kaikille SRY:n jäsenille muutamaa päivää ennen tapahtumaa. \nAika: 22.3.2024 klo 12.00–15.00 \nPaikka: Tieteiden talo\, Sali 505\, Kirkkokatu 6\, Helsinki \nOhjelma:\nklo 12.00 SRY:n vuosikokous\nklo 13.00 Food and nutrition security – an achievable goal? Kaisa Karttunen\, työelämäprofessori\, Helsingin yliopisto\nklo 13.40 War exposure and changes in eating behaviours in Ukrainian school-aged children\nDina Fedorova\, Professor of Food Technology\, State University of Trade and Economics\, Kyiv\nklo 14.20 Kahvi \nJos haluat osallistua vuosikokoukseen tai kutsuluennolle paikan päällä\, ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 15.3.2024. Mikäli et pääsekään paikan päälle\, voit perua ilmoittautumisesi tämän linkin kautta. SRY:n jäsenille etänä osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista. \nKutsuluennoille osallistuminen paikan päällä tai seuraaminen etänä ovat ilmaisia SRY:n jäsenille\, ei-jäsenille maksu on 20 €. Lasku ei-jäsenille lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen ja laskun pitää olla maksettuna ennen luentoja. Jos haluat liittyä SRY:n jäseneksi\, luennoille osallistuminen ilmaiseksi on mahdollista\, mikäli SRY vastaanottaa jäsenhakemuksesi tiistaihin 12.3.2024 mennessä. SRY:n jäseneksi voit hakea SRY:n nettisivujen jäsenhakemuksella. \nAnnual General Meeting of the Finnish Society for Nutrition Research (SRY) and Invited Lectures on 22.3.2024\nThe annual general meeting of SRY will be held on Friday\, March 22\, 2024. The meeting invitation with the agenda will be sent to the members at least 7 days before the meeting. After the meeting\, there will be two invited lectures on the topic of nutrition during times of crisis. \nBoth the annual meeting and lectures can be attended also remotely. The links for remote participation will be sent to all SRY members a few days before the event. \nTime: 22.3.2024\, from 12:00 to 3:00 PM \nLocation: Tieteiden talo\, Room 505\, Kirkkokatu 6\, Helsinki \nProgram: \n12:00 PM: SRY Annual General Meeting (will be held in Finnish)\n1:00 PM: ”Food and nutrition security – an achievable goal?” by Kaisa Karttunen\, Professor of practice in global and national food security\, University of Helsinki\n1:40 PM: ”War exposure and changes in eating behaviors in Ukrainian school-aged children” by Dina Fedorova\, Professor of Food Technology\, State University of Trade and Economics\, Kyiv\n2:20 PM: Coffee break \nIf you wish to attend the annual meeting or the invited lectures in person\, please register via this link by March 15\, 2024. If you are unable to attend in person\, you can cancel your registration through this link. In remote participation\, registration is not required for SRY members. \nParticipation in the invited lectures\, either in person or remotely\, is free for SRY members. Non-members are required to pay a fee of €20. An invoice will be sent via email after registration for non-members\, and the payment must be settled before the lectures. If you wish to become an SRY member and participate in the lectures for free\, you can apply for membership through the SRY website by March 12\, 2024. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/vuosikokous2024-ja-kutsuluennot/ LOCATION:Tieteiden talo\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:Seminaari,SRY ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2024/01/vuosikokous-2024.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20240321T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20240321T180000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20240216T064015Z LAST-MODIFIED:20240216T064015Z UID:2495-1711011600-1711044000@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Ruokakasvatuksen päivä DESCRIPTION:Ruokakasvatuksen päivä\nRuokakasvatuksen päivä järjestetään jo kolmatta kertaa torstaina 21.3.2024. Tule mukaan oppimaan ja innostumaan ruokakasvatuksesta! Päivä kokoaa virtuaalisesti ruuan ja ruokakasvatuksen äärelle lapset\, oppilaat sekä lapsia kohtaavat ammattilaiset. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ohjelmaa on myös vanhemmille. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautuminen Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n sivuilla. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/ruokakasvatuksen-paiva/ CATEGORIES:Muu järjestäjä,Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2024/02/ruokakasvatuksen-paiva.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20240125T190000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20240125T203000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20240111T133249Z LAST-MODIFIED:20240111T133402Z UID:2461-1706209200-1706214600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Tieteiden yö: Minustako ravitsemustutkija? DESCRIPTION:Tieteiden yö\nMinustako ravitsemustutkija?\n\n\n\n\n\n\n\nSuomen Ravitsemustieteen yhdistyksen (SRY) nuorten tutkijoiden työryhmä kutsuu sinut tutustumaan ravitsemustutkimuksen suunnitteluun Minustako ravitsemustutkija? -työpajaan 25.1.2024 klo 19.00 – 20.30\, Tieteiden talo\, Kirkkokatu 6\, 208\, 2. krs osana Helsingissä järjestettävää Tieteiden yötä. \nTyöpajassa pääset suunnittelemaan oman ravitsemustutkimuksesi ja keskustelemaan sen mahdollisuuksista ja haasteista yhdessä ravitsemustutkijoiden kanssa. Työpajaan voi osallistua milloin vaan sen ollessa käynnissä. Varaathan kuitenkin aikaa työpajalle noin 30 minuuttia. Tapahtuma päättyy klo 20.30\, joten tulethan paikalle viimeistään klo 20.00. \nTapahtumatila on esteellinen. Ovipuhelimella saa yhteyden aulapalveluun (summeripainike Vahtimestari)\, joka avaa pääoven oikealla puolella olevan metalliportin porrashuoneeseen. Porrashuoneen läpi kulkemalla pääsee sisäpihalle ja sieltä sisäpihan oven kautta talon aulaan. Aulasta pääsee hissillä muihin kerroksiin. Tarkemmat esteettömyystiedot ovat luettavissa täältä. Tilaan mahtuu 20 henkilöä. \n\nTarkempaa informaatiota tapahtumasta Tieteiden yön nettisivuilla. \n  URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/tieteiden-yo-minustako-ravitsemustutkija/ LOCATION:Tieteiden talo\, Helsinki\, Suomi ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2024/01/tieteidenyo.jpg END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20240123T140000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20240123T170000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20240112T082541Z LAST-MODIFIED:20240112T082541Z UID:2465-1706018400-1706029200@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Functional Foods Forum Re-Launch Seminar DESCRIPTION:Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) uudistuu ja saa uuden nimen nyt tammikuussa. Tämän kunniaksi FFF järjestää Turussa tiistaina 23.1.2024 klo 14-17 englanninkielisen seminaarin\, joka on avoin kaikille ravitsemuksesta\, terveydestä ja ruoasta kiinnostuneille. Seminaaria on mahdollista seurata myös etänä (klo 14-16). Lisätietoa ohjelmasta\, aikataulusta ja ilmoittautumisesta löytyy FFF:n verkkosivuilta. Katso myös tapahtumaan liittyvät oheistapahtumat! \nTo celebrate Functional Foods Forum’s (FFF) re-launch\, FFF organizes an insightful seminar and a meet & greet event on January 23\, 2024 at 14-17 in Turku. It is also possible to follow the seminar online. During the seminar\, the new identity of FFF will be revealed\, and FFF offers you the possibility to dive into our world of research with insightful talks on nutrition and health\, food\, sustainability and planetary health. More information about the program\, schedule and registration on the webpage. Don’t forget to check out our side events on the same day! \n  URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/functional-foods-forum-re-launch-seminar/ LOCATION:Osmo Järvi Auditorium\, Kiinamyllynkatu 10\, Turku\, Suomi ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2024/01/FFF-Seminar_Twitter-Post.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20231130T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20231130T160000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230607T095637Z LAST-MODIFIED:20231130T063911Z UID:2305-1701334800-1701360000@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Syysseminaari 2023 DESCRIPTION:Syysseminaari 2023\nRavitsemussuositukset muuttuvassa maailmassa\nSRY:n syysseminaari Ravitsemussuositukset muuttuvassa maailmassa järjestetään 30.11.2023 Tieteiden talolla Helsingissä (voit seurata seminaaria myös etänä). Kutsuluennoitsijana on uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten (NNR2023) -työryhmän puheenjohtaja Professori Rune Blomhoff (Oslon Yliopisto). Tarkempi ohjelma alla. \nIlmoittautuminen viimeistään 21.11.2023 tämän linkin kautta \nSeminaariin osallistuminen paikan päällä tai seuraaminen suorana lähetyksenä internetin kautta (striimaus) ovat ilmaisia SRY:n jäsenille\, ei-jäsenille maksu on 50 €. Lasku ei-jäsenille lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen ja laskun pitää olla maksettuna ennen seminaaria. Jos haluat liittyä SRY:n jäseneksi\, seminaariin osallistuminen ilmaiseksi on mahdollista\, mikäli SRY vastaanottaa jäsenhakemuksesi tiistaihin 21.11.2023 mennessä. SRY:n jäseneksi voit hakea SRY:n nettisivujen jäsenhakemuksella. Lähiosallistumisen voi perua (esim. sairastumisen vuoksi) tämän linkin kautta. \nNutrition recommendations in the changing environment\nThe Finnish Society for Nutrition Research (SRY) will be organising an autumn seminar on Nutrition recommendations in the changing environment on November 30\, 2023 at Tieteiden talo (you can watch the seminar remotely as well)\, Helsinki\, with project leader of the new Nordic Nutrition Recommendations (NNR2023) Professor Rune Blomhoff (University of Oslo) as keynote speaker. Detailed programme below.  Use this link to register no later than November 21. \nParticipation in the seminar on-site or remotely via live streaming is free for SRY members; non-members are required to pay a fee of €50. An invoice will be sent to non-members via email after registration\, and the invoice must be settled before the seminar. If you wish to become a member\, participation in the seminar is free of charge if we receive your membership application by Tuesday\, November 21\, 2023. You can apply for membership through the membership application on our website. On-site participation can be canceled (e.g.\, due to illness) through this link. \nOhjelma / programme\n09.00-09.30 Ilmoittautuminen / Registration and networking \nSession 1 (in English)\nChairs: Noora Kanerva (University of Helsinki) and Veera Houttu (University of Turku) \n09.30–09.35 Opening of the seminar: Maijaliisa Erkkola (Finnish Society for Nutrition Research)\n09.35–10.05 Rune Blomhoff: Nordic Nutrition Recommendations 2023: Integrating Environmental Aspects\n10.05–10.10 Q&A\n10.10–10.50 Comments and perspectives to the NNR 2023:\n                        Mikaela Grotenfeldt (Finnish Institute for Health and Welfare)\n                        Moona Partanen (University of Eastern Finland)\n                        Marleena Tanhuanpää (Finnish Food and Drink Industries’ Federation)\n                        Marjaana Lahti-Koski (Finnish Heart Association)\n                        Mikael Fogelholm (University of Helsinki)\n                        Aila Vanhatalo (University of Helsinki)\n                        Minna Huttunen (Ministry of Agriculture and Forestry)\n10.50–11.00 Q&A\n11.00–11.20 Teea Kortetmäki: Philosopher’s appointment: examining social sustainability in nutrition recommendations\n11.20–11.40 Rachel Mazac: Climate Change and Resilience in Future Sustainable Food Systems\n11.40–12.00 Tagli Pitsi: Introduction of the current nutrition and food recommendations in Estonia and planned updates (via remote participation) \n12.00–13.15 Lunch/Lounas (omakustanteinen) \nSession 2 (in Finnish)\nPuheenjohtaja: Henna Vepsäläinen (Helsingin yliopisto) \n13.15–13.40 Jelena Meinilä: Evidenssinäkökulma suositusten laatimisessa: case liha\n13.40–14.05 Niina Kaartinen: Suomalaisten ravitsemus NNR 2023 valossa\n14.05–14.30 Maijaliisa Erkkola: Kansallisten ravitsemussuositusten päivittäminen\n14.30–15.15 Iltapäiväkahvit ja verkostoituminen\n15.15–15.55 Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäisen jäähyväisluento: Ravitsemussuositukset muuttuvassa maailmassa – kokemuksia väestöryhmäkohtaisten ruoka- ja ruokailusuositusten laatimisesta\n15.55–16.00 Seminaarin päätös: Niina Kaartinen (Suomen ravitsemustieteen yhdistys) URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/syysseminaari-2023/ LOCATION:Tieteiden talo\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:Seminaari,SRY Seminaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/06/syysseminaari.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20231129T130000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20231129T160000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230929T111455Z LAST-MODIFIED:20231026T090418Z UID:2395-1701262800-1701273600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:SRY:n nuorten tutkijoiden syksyn työpaja 29.11.2023 DESCRIPTION:SRY:n nuorten tutkijoiden syksyn työpaja 29.11.2023 \nSRY:n Nuorten tutkijoiden työryhmä järjestää Tekoäly tutkimuksen tukena -työpajan keskiviikkona 29.11.2023 klo 13:00-16:00 Helsingissä SRY:n syysseminaaria edeltävänä päivänä. Tapahtuma järjestetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (Mannerheimintie 166\, 00300 Helsinki). Työpajan jälkeen jatkamme halukkaiden kanssa iltaa yhteisen illallisen merkeissä. \nTilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti SRY:n nuorille tutkijoille\, kuten väitöskirjan tekijöille\, vastikään väitelleille ja tutkimusuraa suunnitteleville. \nTyöpajan pitäjänä toimii Tohtori Arash Hajikhani (VTT\, LUT)\, joka toimii Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä tutkimusryhmän johtajana sekä vierailevana professorina LUT-Yliopistossa. Hän on erikoistunut innovaatioiden ja teknologian hallintaan soveltaen erilaisia datavetoisia menetelmiä ja käyttääkin monipuolisesti tutkimuksessaan erilaisia generatiivisia tekoälymalleja. Työpaja toteutetaan englanniksi. \nTyöpajan jälkeen tapahtuma tarjoaa osallistujille ravintolaillallisen\, jossa pääset verkostoitumaan muiden ravitsemustieteen toimijoiden kanssa\, sekä tutustumaan nuorten tutkijoiden toimintaan. \nIlmoittaudu työpajaan täyttämällä alla oleva lomake. Voit halutessasi lähettää kysymyksiä puhujille jo ennakkoon. Työpajaan mahtuu mukaan 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu työpajaan jäsensähköpostiin lähetetyn linkin kautta. \nLomakkeelle kerättyjä henkilötietoja käytetään vain tapahtuman järjestelyihin ja tiedottamiseen. Tapahtuman jälkeen tiedot hävitetään. Täyttämällä tiedot hyväksyt tietojen käytön yllä mainittuun tarkoitukseen. \nSuomen ravitsemustieteen yhdistyksen nuorten tutkijoiden työryhmä kutsuu kaikki väitöskirjaa tekevät\, uransa alkuvaiheessa olevat tutkijat tai tutkijan urasta kiinnostuneet tutustumaan toisiinsa sekä nuorten tutkijoiden toimintaan. Voit lukea lisää nuorten tutkijoiden työryhmästä täältä: https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/toiminta/#nuoret-tutkijat \nFall Workshop for Young Researchers at SRY on November 29\, 2023 \nSRY’s Young Researchers Working Group is organizing a workshop on ’AI in Research’ on Wednesday\, November 29\, 2023\, from 13:00 to 16:00 in Helsinki\, as a precursor to SRY’s autumn seminar. The event will take place at the National Institute for Health and Welfare (Mannerheimintie 166\, 00300 Helsinki). After the workshop\, we will continue with an optional evening dinner for those interested. \nThis event is primarily intended for young researchers within SRY\, including those working on their dissertations\, recent graduates\, and those planning a career in research. \nThe workshop will be led by Dr. Arash Hajikhani (VTT\, LUT)\, who serves as the Research Team Leader at VTT Technical Research Centre of Finland and as a visiting professor at LUT University. He specializes in innovation and technology management\, utilizing various data-driven methodologies and a diverse range of generative AI models in his research. The workshop is held in English. \nFollowing the workshop\, the event will offer participants a restaurant dinner\, providing an opportunity to network with other professionals in the field of nutrition and to learn more about the activities of young researchers. To register for the workshop\, please fill out the form sent via email. \nAny personal information collected on the form will be used exclusively for event organization and communication. After the event\, the data will be securely disposed of. By providing your information\, you consent to its use for the purposes mentioned above. \nThe Young Researchers Working Group of the Finnish Society for Nutrition Science invites all dissertation candidates\, early career researchers\, and those interested in a research career to get to know each other and learn about the activities of young researchers. You can find more information about the Young Researchers Working Group here: Link. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/sryn-nuoret-tutkijat-tekoaly-tutkimuksen-tukena-tyopaja/ LOCATION:Helsinki\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:SRY:n nuorten tutkijoiden tapahtuma ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/09/Info_kuva_tekoalytutkimuksessa.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20231114T080000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20231117T170000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230210T082350Z LAST-MODIFIED:20230626T061452Z UID:2233-1699948800-1700240400@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:14th European Nutrition Conference FENS 2023 DESCRIPTION:14th European Nutrition Conference FENS 2023\nFENS 2023 -konferenssi järjestetään 14.-17.11.2023 Belgradissa\, Serbiassa. Abstrakteja voi jättää 30.4.2023 saakka. Lisätietoja konferenssin verkkosivuilta osoitteesta https://fens2023.org/. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/14th-european-nutrition-conference-fens-2023/ LOCATION:Belgrad\, Serbia CATEGORIES:Konferenssi,Muu järjestäjä ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/02/FENS-2023-mainos-1.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20231106T080000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20231110T160000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230626T055102Z LAST-MODIFIED:20230626T060225Z UID:2309-1699257600-1699632000@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Ravitsemusviikko 2023 DESCRIPTION:Ravitsemusviikko 2023\nRavitsemusviikkoa vietetään 6.-10.11.2023. Kattoteemana on ”Nutrition matters”\, tarkempi ohjelma päivittyy myöhemmin. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/ravitsemusviikko-2023/ CATEGORIES:Ravitsemusviikko,SRY ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/06/Ravitsemusviikko-2023-1.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230912T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230912T103000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230829T131256Z LAST-MODIFIED:20230829T131256Z UID:2327-1694509200-1694514600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Webinaari: Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset kaikkien käyttöön DESCRIPTION:Webinaari: Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset kaikkien käyttöön\nUudistuneet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistiin kesäkuussa 2023\, ja ne huomioivat terveysnäkökohtien lisäksi kestävyyden aiempaa laajemmin. Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) valmistelee uusia kansallisia ravitsemussuosituksia pohjautuen pohjoismaisiin suosituksiin. \nStrategisen tutkimuksen neuvoston hankkeet Reilu ruokamurros (Just food) ja Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life) ovat vuodesta 2019 alkaen tutkineet ruokajärjestelmän mahdollisuuksia ja keinoja siirtymässä kohti terveellisempää ja kestävämpää ruokajärjestelmää. \nTässä tilaisuudessa hankkeet julkaisevat yhteisen ravitsemussuositusten uudistustyöhön liittyvän politiikkasuosituksen ”Ruokavaliot ovat osa terveys- ja ympäristöhaasteiden ratkaisua – uudet ravitsemussuositukset tukevat kestävyyssiirtymää”. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen webinaariin on auki 8.9.2023 asti. \nOhjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät tapahtuman sivulta. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/webinaari-ruokavaliot-ovat-osa-terveys-ja-ymparistohaasteiden-ratkaisua-uudet-ravitsemussuositukset-kaikkien-kayttoon/ LOCATION:Online CATEGORIES:Muu järjestäjä,Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/08/somekuva_politiikkasuositus_ravitsemus_THL_JF_L4L-002.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230620T170000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230620T183000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230602T055119Z LAST-MODIFIED:20230602T055119Z UID:2302-1687280400-1687285800@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Pohjoismaisten ravitsemussuositusten julkaisutilaisuus DESCRIPTION:Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistaan\nJulkistustilaisuus järjestetään Reykjavikissa Islannissa 20.6.2023 klo 17.00-18.30 Suomen aikaa. Raportin esittelee professori Rune Blomhoff Oslon yliopistosta. Tilaisuutta voi seurata verkon välityksellä. Lisätietoja ja linkki ilmoittautumiseen täällä. Samana päivänä klo 12-14 Suomen aikaa järjestetään myös erillinen tutkimus-webinaari\, joka valottaa suositusten laatimiseen käytettyjä menetelmiä ym. Tapahtumaan on erillinen ilmoittautuminen yllä mainitun linkin kautta. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/pohjoismaisten-ravitsemussuositusten-julkaisutilaisuus/ LOCATION:Online CATEGORIES:Muu järjestäjä,Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/06/nnr-suositus-julkaisu.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230612T120000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230612T140000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230524T102123Z LAST-MODIFIED:20230524T102123Z UID:2297-1686571200-1686578400@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Väitös: Individual perspective on the world of food - Studies on temperament\, food environment\, and diet among children DESCRIPTION:ETM Riikka Pajulahti väittelee 12.6.2023 kello 12.15 Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”Individual perspective on the world of food – Studies on temperament\, food environment\, and diet among children” (Yksilöllisyys ruoan maailmassa – tutkimuksia lasten temperamentin\, ruokaympäristön ja ruokavalion yhteyksistä). Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Yliopiston päärakennus\, luentosali U3032\, Unioninkatu 34. \nVastaväittäjänä on Assistant Professor Sandrine Gerards\, Maastricht University\, ja kustoksena on Maijaliisa Erkkola. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/vaitos-individual-perspective-on-the-world-of-food-studies-on-temperament-food-environment-and-diet-among-children/ LOCATION:Helsingin yliopisto\, Unioninkatu 34\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:Muu järjestäjä ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/05/Riikka-Pajulahti-vaitos.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230517T093000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230517T120000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230503T105207Z LAST-MODIFIED:20230503T105207Z UID:2288-1684315800-1684324800@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Leg4Life-hankkeen politiikkasuosituksen julkaisutilaisuus DESCRIPTION:Leg4Life-hankkeen politiikkasuosituksen julkaisutilaisuus\nKotimaiset palkokasvit edistävät kestävää ruokajärjestelmää. \nAika: keskiviikko 17.5.2023 klo 09.30–12.00\, aamukahvi 09.00 alkaen\nPaikka: Helsingin yliopisto\, Metsätalo\, Sali 1\, Unioninkatu 40\, Helsinki (karttalinkki) \nTilaisuuden verkkolähetystä voi seurata myös etäyhteydellä. \nIlmastokriisi\, luonnon monimuotoisuuden väheneminen ja elintasosairauksien yleistyminen haastavat nykyiset tapamme tuottaa ja kuluttaa ruokaa. Härkäpapu\, herne ja apila ovat kotimaisia palkokasveja\, joilla voidaan edistää ihmisen terveyttä sekä ympäristön ja talouden kestävyyttä. Jotta palkokasvien viljely ja käyttö lisääntyisi Suomessa\, on päätöksenteolla tuettava koko ruokajärjestelmää. \nOlemme Leg4Life (Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä) -hankkeessa tutkineet vuodesta 2019 alkaen kotimaisen palkokasvituotannon ja palkokasvien käytön haasteita ja ratkaisumahdollisuuksia. Kokosimme tähänastiset tulokset politiikkasuositukseksi\, jonka julkaisemme 17.5. pidettävässä tilaisuudessa. \nKerromme tilaisuudessa viimeisimpään tutkimustietoon perustuen \n\nPalkokasvien hyödyntämiselle suosiollisten olosuhteiden luomisesta Suomeen\nPalkokasvien viljelyn ja elintarvikekäytön mahdollisuuksien parantamisesta\, ja\nPalkokasvien osuuden lisäämisestä ruokavalioissa.\n\nOhjelma: \n\n\n\n\n09.00\nAamukahvi\n\n\n09.30\nTilaisuuden avaus & politiikkasuosituksen julkistus: Luodaan Suomeen palkokasvien hyödyntämiselle suosiolliset olosuhteet – Anne-Maria Pajari\, Helsingin yliopisto\n\n\n09.50\nKommenttipuheenvuoro – Jaana Husu-Kallio\, kansliapäällikkö\, maa- ja metsätalousministeriö\n\n\n10.00\nPalkokasviviljelyn mahdollisuuksien parantaminen – Aila Vanhatalo\, Helsingin yliopisto; Sanna Hietala\, Luonnonvarakeskus; Kirsi Korhonen\, Luonnonvarakeskus.\n\n\n10.20\nKommenttipuheenvuoro – Gunta Cirule\, viljelypäällikkö\, Apetit Ruoka Oy\n\n\n10.30\nKysymyksiä ja keskustelua\n\n\n10.40\nTauko\n\n\n10.50\nPalkokasvien elintarvikekäytön mahdollisuuksien parantaminen – Kirsi Jouppila\, Helsingin yliopisto; Susanna Kariluoto\, Helsingin yliopisto; Hanna Konttinen\, Helsingin yliopisto\n\n\n11.10\nKommenttipuheenvuoro – Johanna Mäkelä\, Helsingin yliopisto\n\n\n11.20\nPalkokasvien osuuden lisääminen ruokavalioissa – Niina Kaartinen\, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos; Anne-Maria Pajari\, Helsingin yliopisto; Chiara Lombardini\, Helsingin yliopisto\n\n\n11.40\nKommenttipuheenvuoro – Maijaliisa Erkkola\, Helsingin yliopisto\n\n\n11.50\nKysymyksiä ja keskustelua\n\n\n12.00\nPäätössanat – Anne-Maria Pajari\, Helsingin yliopisto\n\n\n\n\nMuutokset ohjelmaan mahdollisia. \nTilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittautuminen viimeistään to 11.5.2023 tämän linkin kautta. \nTervetuloa! URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/leg4life-hankkeen-politiikkasuosituksen-julkaisutilaisuus/ LOCATION:Metsätalo\, Unioninkatu 40\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:Muu järjestäjä,Seminaari,Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/05/leg4life.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230421T120000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230421T150000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230411T115742Z LAST-MODIFIED:20230411T115951Z UID:2264-1682078400-1682089200@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Väitös: Eläinproteiinipainotteiseen\, runsaasti lihaa sisältävään ruokavalioon liittyy terveysriskejä DESCRIPTION:Terveystieteiden maisteri Heli Virtasen väitöskirja Dietary protein and protein sources and the risk of chronic diseases. Associations with type 2 diabetes\, coronary heart disease\, heart failure and mortality among men from Eastern Finland (Ruokavalion proteiini ja proteiininlähteet ja kroonisten sairauksien riski. Yhteydet tyypin 2 diabetekseen\, sepelvaltimotautiin\, sydämen vajaatoimintaan ja kuolleisuuteen itäsuomalaisilla miehillä) tarkastetaan terveystieteiden tiedekunnassa perjantaina 21.4.2023 klo 12.00. Vastaväittäjänä toimii dosentti Satu Männistö Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja kustoksena apulaisprofessori Jyrki Virtanen Itä-Suomen yliopistosta. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa (linkki: https://www.uef.fi/fi/tapahtuma/vaitos-ttm-heli-virtanen-ravitsemusepidemiologia-kuopio). URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/vaitos-elainproteiinipainotteiseen-runsaasti-lihaa-sisaltavaan-ruokavalioon-liittyy-terveysriskeja/ LOCATION:Itä-Suomen yliopisto\, Medistudia MS300\, Kuopion kampus CATEGORIES:Väitöstilaisuus ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/04/Heli-Virtanen-vaitos.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230420T083000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230420T161000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230216T121810Z LAST-MODIFIED:20230216T121810Z UID:2237-1681979400-1682007000@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Yhteiskuntavastuu ja lihavuuden ehkäisy – tutkimusnäyttöön perustuvat keinot -seminaari DESCRIPTION:Yhteiskuntavastuu ja lihavuuden ehkäisy – tutkimusnäyttöön perustuvat keinot -seminaari\nSuomen Lihavuustutkijat ja Suomen Nivelyhdistys järjestävät yhteisen kevätseminaarin 20.4.2023. \nAika: torstai 20.4.2023 klo 8.30-16.10\nPaikka: Ossiansali\, Folkhälsan\, Topeliuksenkatu 20\, Helsinki sekä etäyhteys\nJärjestäjät: Suomen Lihavuustutkijat ry ja Suomen Nivelyhdistys ry\nOhjelma: http://suomenlihavuustutkijat.fi/kevatseminaari-20-4-2023/\nIlmoittautuminen: viimeistään 7.4. https://forms.office.com/r/y9A1LWcywH\nHinta: SLT ja Nivelyhdistyksen jäsenille ilmainen\, muut 40 € URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/yhteiskuntavastuu-ja-lihavuuden-ehkaisy-tutkimusnayttoon-perustuvat-keinot-seminaari/ LOCATION:Folkhälsan\, Ossiansali\, Topeliuksenkatu 20\, Helsinki CATEGORIES:Muu järjestäjä,Seminaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/02/Lihavuustutkijat-kevatseminaari.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230328T130000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230328T150000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230123T094646Z LAST-MODIFIED:20230307T115351Z UID:2222-1680008400-1680015600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:SRY:n sääntömääräinen vuosikokous ja professori Jaakko Nevalaisen luento DESCRIPTION:SRY:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään tiistaina 28.3.2023 klo 13 Tieteiden talon salissa 504. Kokouskutsu esityslistoineen lähetetään yhdistyksen jäsenille viimeistään 7 päivää ennen kokousta. \nKokouksen jälkeen noin klo 14.15 alkaen professori Jaakko Nevalainen (Tampere University) pitää syysseminaariin suunnitellun esityksensä\, jonka otsikko on ”Statistical evaluation of intervention effects in pre-post designs”. Kutsuluennon jälkeen on kahvitarjoilu. \nJos haluat osallistua vuosikokoukseen tai kutsuluennolle paikan päällä\, ilmoittaudu tämän linkin kautta viimeistään 22.3.2023. Saliin mahtuu ainoastaan 25 kuulijaa. Vahvistamme osallistumisen mahdollisimman pian ilmoittautumisen päättymisen jälkeen. Mikäli et pääsekään paikan päälle\, voit perua ilmoittautumisesi tämän linkin kautta. \nVoit osallistua vuosikokoukseen ja kutsuluennolle myös etäyhteyden välityksellä. Etäosallistumislinkit lähetetään kaikille jäsenille noin viikko etukäteen. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/vuosikokous2023/ LOCATION:Tieteiden talo\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:SRY ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/01/Vuosikokous-ja-luento-28032923.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230307T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230307T120000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20230210T074657Z LAST-MODIFIED:20230210T075827Z UID:2229-1678179600-1678190400@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Ravitsemushoitosuosituksen julkistaminen DESCRIPTION:Ravitsemushoitosuosituksen julkistaminen\nVRN:n ja THL:n uudistettu ravitsemushoitosuositus ja kansainvälinen Wienin julistus ihmisoikeudesta ravitsemushoitoon\njulkaistaan ti 7.3.2023 klo 9-12 THL:ssä \nTilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen: https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/-/event/9988749 \nTervetuloa paikanpäälle tai seuraamaan tilaisuutta suoratoistona (edellyttävät ilmoittautumista viimeistään 21.2.). URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/ravitsemushoitosuosituksen-julkistaminen/ LOCATION:Terveyden ja hyvinvoinnin laitos\, Mannerheimintie 166\, Helsinki CATEGORIES:Muu järjestäjä,Seminaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2023/02/ravitsemushoitosuositus.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230127T130000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230127T180000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20221129T120059Z LAST-MODIFIED:20230113T085013Z UID:2195-1674824400-1674842400@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Ravitsemustieteen opetus ja tutkimus Helsingin yliopistossa 75 vuotta DESCRIPTION:Ravitsemustieteen opetus ja tutkimus Helsingin yliopistossa 75 vuotta\n(Scroll down for English) \nLämpimästi tervetuloa Ravitsemustieteen 75-vuotisjuhlaseminaariin! Ihmisen ravitsemuksen professuuri perustettiin Helsingin yliopistossa 1947. Juhlistamme tätä seminaarilla\, joka on avoin alumneille\, nykyisille opiskelijoille ja muille kiinnostuneille. \nTilaisuus järjestetään perjantaina 27.1.2023 klo 13.00 – 18.00 Viikissä\, Metsätieteiden talon luentosalissa B1 (sali 110). Seminaarin ensimmäinen puolisko pidetään suomeksi ja toinen englanniksi. \nIlmoittaudu tilaisuuteen viimeistään maanantaina 16.1.2023: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/121197/lomake.html \nOhjelma/ Programme: \n13:00 Tervetuloa (Maijaliisa Erkkola\, professori)\n13:05 Ravitsemuskysymyksiä kriisiaikoina (Kaija Rautavirta\, yliopistonlehtori)\n13:35 Ajatuksia opetuksesta yliopistossa (live teemahaastattelu\, tentaattorina Maijaliisa Erkkola\, informantteina professorit emerita Leena Räsänen ja Marja Mutanen)\n13:55 Ravitsemustieteen opetuksen kehityskulkuja (Riitta Freese\, yliopistonlehtori)\n14:15 Iso Gee eli Gradut ennen ja nyt (Mikael Fogelholm\, professori)\n14:30 Coffee \nCurrent research in human nutrition and food behaviour in Viikki (chair Anne-Maria Pajari\, associate professor)\n15:00 Food relationship and intuitive eating among yo-yo dieters (Laura Maijala\, HNFB student)\n15:15 Food Choice Motives’ Associations with Vegetable\, Fruit\, and Berry Consumption – Does Financial Situation Moderate the Associations among Private Sector Service Workers? (Nea Änkilä\, HNFB student)\n15:30 Maintenance of behavioral changes during a lifestyle intervention – role of stress and eating behavior traits (Elli Jalo\, doctoral researcher)\n15:45 Immigrant breastfeeding in Finland (Idil Muhumed\, doctoral researcher)\n16:00 Potential of birch-derived hemicellulose as colon health-promoting dietary fibre (Emma Kynkäänniemi\, doctoral researcher)\n16:15 Food purchase behaviour in a Finnish population: patterns\, carbon footprints and expenditures (Jelena Meinilä\, postdoctoral researcher)\n16:30 Wine \n……………….. \nSave the date: 75th Anniversary Seminar of Nutrition Science \nWarm welcome to the 75th Anniversary Seminar of Nutrition Science! The professorship in Human Nutrition was founded at the University of Helsinki in 1947. We will celebrate this with a seminar that is open to alumni\, present students and everyone interested. The event will be held on Friday 27 January 2023 from 1 p.m. to 6 p.m. in Viikki\, Forest Sciences building\, lecture hall B1 (hall 110). The first half of the seminar will be held in Finnish and the second in English. The topic of the seminar is international and interdisciplinary nutrition education and research. \nPlease sign up (no later than Monday 16th January): https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/121197/lomake.html URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/ravitsemustieteen-opetus-ja-tutkimus-helsingin-yliopistossa-75-vuotta/ LOCATION:Viikki CATEGORIES:Muu järjestäjä,Seminaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/11/ravitsemustiede-75-vuotta.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230122T190000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230127T133000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220620T065636Z LAST-MODIFIED:20220620T065636Z UID:2072-1674414000-1674826200@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Nutrition Winter School DESCRIPTION:Nutrition Winter School\nDear friend of science\,   \nHow does a week filled with fantastic scientific talks\, great conversations with colleagues and an outdoorsy social programme sound?  \nWe are happy to tell you that all this will be available at the 7th Nutrition Winter School in the last week of January 2023!  This time we will meet in the snowy town of Saariselkä in Lapland\, Finland. The theme\, ”The Saga of the Gut”\, will lead us to understand the various roles of the gut in health and disease. \nWe are happy to announce that the preliminary programme is now published.  You can view the whole programme for the week here. \nThe registration is now open! We recommend booking your place early\, as the prices are lower the earlier you book. Our Early bird price\, 650 €\, applies to registrations before 14.8.2023. Instructions for payment will be send to you soon after you have filled the registration form. Registration is valid after the payment. \nOur registration fees include the scientific programme\, meals (excluding breakfast)\, social programmes and guided afternoon winter sports sessions. The guided Monday morning snowshoe expedition to the nearby fell is also included in the registration (excluding equipment). \nPlease\, find more information about travel and accommodation options and prices on our website. Especially\, if you are traveling on a budget\, be quick\, as we have a limited number of spots at a cabin nearby our seminar venue.   \nNot yet convinced that this is a seminar you don’t want to miss? Allow the testimonials from participants of the previous Nutrition Winter School to change your mind!   \n“Thank you very much for organizing so many events for us. It was amazing!”\n“Very nice\, relaxed and helpful organizers\, not stiff atmosphere at all.”\n“It’s been the best scientific event I have been to so far.”  \nWe warmly welcome you to join us in Lapland!   \nBest regards\,\nThe NWS organizing committee  \nFollow us on Twitter (@NutritionWinter)\,  Instagram (@nutritionwinterschool) and Facebook (@nutritionwinterschool). Our tags are:  #NutritionWinterSchool and #NWS2023 URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/nutrition-winter-school-2/ LOCATION:Saariselkä\, Suomi CATEGORIES:Muu järjestäjä,Muu tapahtuma ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/06/nutrition-winter-school.jpg END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/London:20230119T130000 DTEND;TZID=Europe/London:20230119T140000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20221221T173810Z LAST-MODIFIED:20221221T173810Z UID:2209-1674133200-1674136800@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:'Palkokasvien voimaa' - British Nutrition Foundation webinaari 19.1.2023 DESCRIPTION:Ilmainen webinaari palkokasveista !\n\nBritish Nutrition Foundation järjestää ilmaisen webinaarin palkokasveista: ”Pulse Power – ingredients for a healthier and sustainable future” 19.1.2023 klo 13-14 (GMT).\nWebinaariin ilmoittautuneiden on mahdollista katsoa esitykset tallenteena myös jälkikäteen. \n\n\nProgramme\nGut health and diverse plant-rich diets \nDr Megan Rossi\, Registered Dietitian and Postdoctoral Research Fellow\, Kings College London \n___________________________________________________________________________ \nPulses – a role in public health and sustainability solutions \nBritish Nutrition Foundation \n____________________________________________________________________________ \nExciting and emerging – the new pulse ingredients \nChickpeas – Dr Samara Joy Nielsen\, Principal Scientist\, Pepsico\nFava beans – Professor Julie Lovegrove\, Hugh Sinclair Chair in Human Nutrition\, University of Reading\nWrinkled peas – Professor Gary Frost\, Chair in Nutrition & Dietetics\, Department of Metabolism\, Digestion and Reproduction\, Imperial College \n  \nIlmoittautuminen ja lisätietoja myös täältä. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/palkokasvien-voimaa-british-nutrition-foundation-webinaari-19-1-2023/ CATEGORIES:Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/12/pulses.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;VALUE=DATE:20221206 DTEND;VALUE=DATE:20221212 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20200116T085211Z LAST-MODIFIED:20211130T190637Z UID:846-1670284800-1670803199@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:22nd International Congress of Nutrition (IUNS-ICN) DESCRIPTION:The 22nd International Congress of Nutrition (IUNS-ICN)\nSuomen ravitsemustieteen yhdistys pitää oman esityksensä IUNS:ssa. SRY:n järjestämä esityskokonaisuus\n’Solutions to improved eating and health from bench to bedside to population: an example from Finland’\npidetään ke 7.12.2022. \nSession ohjelma: \nTilaisuuden avaus\nKirsi Laitinen\, Biolääketieteen laitos\, Turun Yliopisto \nEsitykset\n\nDietary intervention studies and new aspects of gene – diet interactions\nMaria Lankinen\, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö\, Itä-Suomen Yliopisto \nNordic foods – what can we learn about them applying metabolomics approach?\nKati Hanhineva\, Elintarvikekemian ja -kehityksen yksikkö\, Turun Yliopisto \nSuccessful vitamin D policy in Finland – a model for other countries?\nSuvi Itkonen\, Helsingin Yliopisto \nTilaisuuden yhteenveto ja päätös\nMarjukka Kolehmainen\, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö\, Itä-Suomen Yliopisto \n  \nTilaisuuden on tarkoitus olla klo 8.30-10.00 paikallista aikaa\, mutta tapahtuman aikataulut tarkentuvat myöhemmin. \n\n Konferenssin alkuperäinen ajankohta oli 14.-19.9.2021\, mutta koronavirustilanteen takia tapahtuma on siirretty joulukuuhun 2022. Lisätiedot konferenssin nettisivuilta: https://icn2021.org/ URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/22nd-international-congress-of-nutrition-iuns-icn/ LOCATION:Tokio\, Japani\, Tokio\, Japani CATEGORIES:IUNS,Konferenssi ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2019/02/sry-tapahtuma-ruoka.jpg END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20221125T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20221125T173000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220610T065932Z LAST-MODIFIED:20221114T070129Z UID:2066-1669366800-1669397400@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Syysseminaari: Ravitsemusinterventiot - mahdollisuuksia ja haasteita DESCRIPTION:Ravitsemusinterventiot – mahdollisuuksia ja haasteita\nSRY:n seminaari Ravitsemusinterventiot – mahdollisuuksia ja haasteita järjestetään 25.11.2022 Tieteiden talolla Helsingissä. Kutsuluennoitsijana on professori Philip Calder (University of Southampton\, UK). Tarkempi ohjelma alla. Ilmoittautuminen viimeistään 15.11.2022 tämän linkin kautta. \nSeminaariin osallistuminen paikan päällä tai seuraaminen suorana lähetyksenä internetin kautta (striimaus) ovat ilmaisia SRY:n jäsenille\, ei-jäsenille maksu on 50 €. Lasku ei-jäsenille lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen ja laskun pitää olla maksettuna ennen seminaaria. Jos haluat liittyä SRY:n jäseneksi\, seminaariin osallistuminen ilmaiseksi on mahdollista\, mikäli SRY vastaanottaa jäsenhakemuksesi tiistaihin 15.11.2022 mennessä. SRY:n jäseneksi voit hakea SRY:n nettisivujen jäsenhakemuksella. Lähiosallistumisen voi perua (esim. sairastumisen vuoksi) tämän linkin kautta. \nNutritional interventions – opportunities and challenges\nThe Finnish Society for Nutrition Research will be organising a seminar on Nutritional interventions – opportunities and challenges on November 25\, 2022 at Tieteiden talo\, Helsinki\, with Professor Philip Calder (University of Southampton\, UK) as keynote speaker. Detailed programme below. Use this link to register. \nOhjelma / programme\n09.00-09.30 Ilmoittautuminen / Registration and networking \nSession 1 (in English)\nChair: Marjukka Kolehmainen\, University of Eastern Finland \n09.30–09.35 Opening of the seminar\n09.35–10.05 Jyrki Virtanen: Vitamin D and health – why is there a mismatch between the findings from observational studies and randomized supplementation trials?\n10.05–10.50 Philip Calder: Nutrition research unique among and different from medical/health research – opportunities and challenges\n10.50–11.00 Q&A\n11.00–11.30 Jaakko Nevalainen: Statistical evaluation of intervention effects in pre-post designs\n11.30–12.00 Jaana Lindström: Overcoming the challenges of recruitment – lessons from the StopDia type 2 diabetes prevention study \n12.00–13.15    Lunch/Lounas (omakustanteinen) \nSession 2 (in Finnish)\nPuheenjohtajat: Niina Kaartinen\, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos\, ja Maria Lankinen\, Itä-Suomen yliopisto \n13.15–13.40 Carola Ray: Intervention Mapping -kehys suunnittelun työkaluna päiväkotilasten DAGIS-elintapainterventiossa\n13.40–14.05 Kirsi Laitinen: Menetelmällisiä näkökulmia ravintointervention toteutukseen raskauden aikana\n14.05–14.30 Ursula Schwab: Geenien ja ruokavalion yhteisvaikutukset interventiotutkimuksissa\n14.30–15.00 Iltapäiväkahvit ja verkostoituminen\n15.00–15.25 Suvi Itkonen: Proteiinin hyväksikäytettävyyden tutkiminen ihmisillä: kokemuksia Leg4Lifen härkäpapukokeesta Ranskassa\n15.25–15.50 Jenni Lehtisalo: Ruokavaliointerventio osana monitekijäistä muistisairauksien ehkäisyinterventiota – kokemuksia Finger-tutkimuksesta\n15.50–16.00 Seminaarin päätös \n16.15–17.30 Jäsentilaisuus: ”Työuupumus laittaa aivot koville – miten siihen suhtautuisimme?” Alustajana Laura Sokka\, neuropsykologian erikoispsykologi\, PsT\, Neuropsykologipalvelu Atenta Oy \n \nLaura tutki väitöskirjassaan\, miten työuupumus on yhteydessä aivojen toimintaan ja keskittymiskykyyn. Tutkimus sai hänet pohtimaan\, mikä merkitys suhtautumistavoilla\, mindsetillä\, on siihen\, mitä vaikutuksia stressin kokemisesta on. Tässä esityksessä Laura kertoo tutkimuksensa tuloksista ja ravistelee syvään juurtuneita käsityksiä stressistä. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/syysseminaari-ravitsemusinterventiot-mahdollisuuksia-ja-haasteita/ LOCATION:Tieteiden talo\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:Seminaari,SRY,SRY Seminaari ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/06/SLY-SRY-seminaari-mainos-ENG.jpg END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20221107T080000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20221111T170000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220926T064625Z LAST-MODIFIED:20221025T055747Z UID:2093-1667808000-1668186000@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Ravitsemusviikko 2022 DESCRIPTION:Ravitsemusviikko tulee jälleen!\nVuoden 2022 Ravitsemusviikko järjestetään marraskuun toisella viikolla 7.-11.11.2022. \nRavitsemusviikko tekee ravitsemustiedettä tutummaksi: se avaa ajankohtaista tutkimusta\, kertoo ravitsemustieteilijöiden tekemästä työstä ja tuo esille luotettavan ravitsemustiedon edustajat. \nRavitsemusviikon ohjelma tarkentuu pian\, mutta luvassa on mielenkiintoisia teemoja\, kuten kestävä ravitsemus\, ravitsemussuositukset\, ruoan hintojen nousu sekä ravitsemusinterventiot. \nRavitsemusviikon viestintää somessa: seuraa ja viesti itsekin\nRavitsemusviikolla yliopistokoulutetut ravitsemusasiantuntijat ja alan opiskelijat ovat näkyvästi esillä sosiaalisessa mediassa. Ravitsemusviikon keskustelua voi somessa seurata aihetunnisteella #ravitsemusviikko. \nRavitsemusviikko järjestetään Suomen ravitsemustieteen yhdistys ry:n (Twitter: @ravitsemustiede) ja RTY:n (Twitter: @ravitsemus) yhteistyönä. Ravitsemusviikolla on myös oma Instagram-tili\, @ravitsemusviikko. Seuraa somea ja viesti itsekin! URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/ravitsemusviikko2022/ LOCATION:Online CATEGORIES:SRY ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2021/09/54057286_padded_logo-vaaka-e1631531371852.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20220824T080000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20220826T170000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20211222T062224Z LAST-MODIFIED:20220822T051432Z UID:1905-1661328000-1661533200@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Nordic Nutrition Summer Symposium DESCRIPTION:Nordic Nutrition Summer Symposium\nSave the date! The 1st Nordic Nutrition Summer Symposium will be organized in Helsinki on August 24-26\, 2022. \nThe symposium is organized by FENS affiliated Nordic nutrition societies and supported by Nordic Council of Ministers\, FENS and Finnish Society for Nutrition Research. \nSymposium welcomes members of all Nordic nutrition societies\, however there is place available for the first 40 registered and priority to PhD students (2 ECTS).\nPrice:100 €\, incl. program in Helsinki\, lunches and refreshments. The participation fee will be invoiced by the beginning of August. \n Streamed key note lectures are free for all members of the FENS affiliated nutrition societies. \nOnline streaming for non-members: 30 € \nRegister here: https://link.webropolsurveys.com/S/60BE61B71D41928C \nRegistration closes on Thu 23rd of June 2022. \n”Hot topics in nutrition to be discussed: \nTrial designs and biomarkers\, clinical care and health promotion programs”\nFULL PROGRAM:\nDAY 1: Nutrition research methods\nArrival\n12:00-12:30 Introduction + Group assigments for future session \nSession 1 12:30-13:15: Principles and dilemmas in the planning and interpretation of randomized nutrition trials –Camilla T. Damsgaard *streamed\n13:15-14:00 Journal club with questions and sum up\n14:00-14:05 Break\n14:05-14:45 Introduction to and principles of biomarkers in nutrition trials –Marjukka Kolehmainen *streamed\n14:45-15:00 Break \nSession 2 15:00-17:00 Biomarkers of food intake and dietary patterns –Lars Dragsted *streamed\,\nNovel biomarkers related to disease risk and microbiota –Kati Hanhineva *streamed \nSession 3 17:00-18:30 Unraveling the bioinformatics methods section in diet-microbiota studies –Leo Lahti \n18:30 Transiting towards the social event (departure time of the cruise is 19:00) \n DAY 2: Clinical nutrition\nSession 1 9:00-12:00 Abstracts\n12:00-13:30 Lunch \nSession 2 13:30-14:15 Assessment and diagnosis of malnutrition –Gunnar Akner *streamed\n14:15-15:00 Pathophysiological mechanisms and biomarkers in malnutrition –Jutta Dierkes *streamed\n15:00-15:30 Break \nSession 3 15:30-16:00 Treatment of malnutrition –Ursula Schwab *streamed\n16:00-17:00 Panel discussion between the students and three lecturers\n17:00-17:15 Break \nSession 4 17:15-18:45 Digitalised & personalized health promotions approaches: useful or nonsense? –Mikael Fogelholm; Kirsi Laitinen\n18:45-19:00 Summary of the day \n20:30 Get together / Social event \n DAY 3: Health promotion programs\nSession 3A 9:00-10:00 Future session (Part 1): Where is nutrition science going in the Nordic countries in the next decades? Students to prepare short presentations (groups assigned at the 1st day + topics given) + panel with experts. Moderated by Birna Þórisdóttir. \nSession 1 10:00-10:45 The Upcoming Nordic Nutrition Recommendations\, with focus on sustainability aspects –Helle Margrete Meltzer *streamed\n10:45-11:30 Vitamin D from a Nordic Perspective: Vitamin D status and strategies to achieve adequate vitamin D intake in the Nordic countries –Rikke Andersen *streamed\n11:30-11:45 Break \nSession 2 11:45-13:15 From action plans to successful interventions and strategies. A short introduction from marketing specialists (Elina Närvänen\, University of Tampere; Soile Käkönen\, HKScan Corporation) followed by discussion moderated by Mikael Fogelholm & Birna Þórisdóttir \n13:15-14:30 Lunch \nSession 3B 14:30-15:45 Future session (Part 2): Where is nutrition science going in the Nordic countries in the next decades? Moderated by Birna Þórisdóttir. \n15:45-16:00 Summary of the day & Closure \nAll sessions are hold at Siltavuorenpenger 3 A. \n  \nFind more information on the FENS website: https://fensnutrition.org/2022/04/fens-summer-school-the-first-nordic-nutrition-summer-symposium/ URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/nordic-nutrition-summer-symposium/ LOCATION:Helsinki\, Helsinki\, Suomi CATEGORIES:Muu järjestäjä,SRY ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/04/Nordic-nutrition-summer-school-mainos.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20220429T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20220429T160000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220331T172515Z LAST-MODIFIED:20220331T172515Z UID:1993-1651222800-1651248000@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Urheiluravitsemusseminaari 29.4.2022 DESCRIPTION:Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat ry:n kevätwebinaari järjestetään 29.4.2022 klo 9-16. \nSeminaarin teemana on urheiluravitsemuksen tutkimus-\, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Ohjelmassa on ajankohtaisten projektien esittelyä sekä tieteellisen näytön sovelluksia urheilijoiden ja valmentajien päivittäistyön tueksi. \nSeminaarin ohjelma löytyy täältä: https://urheiluravitsemus.fi/2022/03/31/urheiluravitsemusseminaari-29-4-2022/ \nIlmoittautumislinkki tapahtumaan puolestaan löytyy täältä: http://xegan3rx.finqustore.com/ostoskori URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/urheiluravitsemusseminaari-29-4-2022/ LOCATION:Online CATEGORIES:Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/03/track-and-field-gc28f6d960_1280.jpg END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20220428T140000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20220428T160000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220308T112649Z LAST-MODIFIED:20220419T091352Z UID:1970-1651154400-1651161600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:SRY:n nuorten tutkijoiden urailtapäivä 28.4.2022 DESCRIPTION:Mietityttääkö ura tohtoriopintojen jälkeen? Mitä mahdollisuuksia on olemassa? Mihin muut jo valmistuneet tohtorit ovat päätyneet urapoluillaan?\nSuomen ravitsemustieteen yhdistyksen nuorten tutkijoiden työryhmä järjestää urailtapäivän torstaina 28.4.2022 klo 14-16 online-tapahtumana. Urailtapäivä on tarkoitettu SRY:n nuorille tutkijoille kuten väitöskirjan tekijöille\, vastikään väitelleille ja tutkimusuraa suunnitteleville. \nTilaisuudessa ravitsemustieteen alalta valmistuneet tohtorit kertovat omista urapoluistaan paneelikeskustelussa. Panelisteina toimivat Marjo Misikangas (Ruokavirasto)\, Marjaana Lahti-Koski (Sydänliitto)\, Helena Orell-Kotikangas (HUS)\, Virpi Kemi (OsaaVaan Oy) ja Marika Laaksonen (Fazer). Lisäksi tapahtumassa päästään verkostoitumaan sekä pohtimaan omaa tulevaa urapolkua yhdessä muiden kanssa. \nIlmoittaudu urailtapäivään sunnuntaihin 24.4. mennessä täyttämällä tämä lomake: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/117211/lomake.html. Lomakkeessa voit jo ehdottaa kysymyksiä\, joita toivoisit esitettävän panelisteillemme. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus osallistumisesta sekä tarkempaa tietoa tapahtuman sisällöstä ilmoittautumisajan päätyttyä. Mikäli joudut perumaan osallistumisen\, ilmoitathan siitä viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä. \nTervetuloa mukaan inspiroitumaan ja unelmoimaan uramahdollisuuksista!  \nKeväisin terveisin\,  \nSRY:n nuorten tutkijoiden työryhmä  URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/nuorten-tutkijoiden-urailtapaiva/ LOCATION:Online CATEGORIES:Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/03/Nuoret-tutkijat-URAILTAPAIVA.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20220428T130000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20220428T170000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220321T151148Z LAST-MODIFIED:20220321T151751Z UID:1982-1651150800-1651165200@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Functional Foods Forum's 20th Anniversary DESCRIPTION:Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) juhlii 20-vuotista taivaltaan torstaina 28.4.2022 kansainvälisen hybridiseminaarin muodossa. Luvassa on puheenvuoroja muun muassa funktionaalisista elintarvikkeista ja probiooteista\, aistitutkimuksesta sekä ruokaketjun haasteista. Lisäksi käsitellään teknologian merkitystä ruokaketjulle. Osallistua voi joko paikan päällä Turussa tai etänä – läsnäolijoille järjestään seminaarin jälkeen myös cocktail-tilaisuus\, jossa vieraat pääsevät kokemaan Aistikattilan moniaistisen ympäristön. Tapahtuman kielenä on englanti. \nOhjeet ja ilmoittautuminen: \nTapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen\, joka löytyy tapahtuman virallisilta verkkosivuilta: https://www.utu.fi/en/university/faculty-of-medicine/functional-foods-forum/20th-anniversary \nOsallistuminen on maksutonta. \nEtäosallistujille lähetetään lähetetään striimauslinkki ennen seminaaria. Tilaisuus tallennetaan\, ja ilmoittautuneiden on mahdollista katsoa tallenne myös jälkikäteen seminaarialustalla. \nPaikka:\nAlhopuro-sali\nMedisiina D\nKiinamyllynkatu 10\, Turku \nAika:\nTorstaina 28.4.2022\nSeminaari klo 13-17\nCocktail-tilaisuus klo 17-19 \nOhjelma: \n13:15 FUNCTIONAL AND HEALTH-PROMOTING FOODS \n\nFunctional Foods with Health Claims – prof. Marina Heinonen\, Department of Food and Nutrition\, University of Helsinki\n\n13:45 HEALTH-PROMOTING PROBIOTIC FOODS \n\nProbiotic Research Today and Tomorrow – prof. Seppo Salminen\, Functional Foods Forum\, University of Turku\nFermented Foods Today and in the Future – prof. Gabriel Vinderola\, National University of Litoral\, CONICET\, Santa Fe\, Argentina\n\n15:00 SENSORY STUDIES AND INDIVIDUAL FOOD EXPERIENCE \n\nThe shaping of food preferences by taste experience in infants and children – Sophie Nicklaus\, Research Director at INRAE / Centre For Taste and Feeding Behaviour\, Dijon\, France\nIndividual Differences in Sensory Perception: FoodTaste Finland – prof. Mari Sandell\, Department of Food and Nutrition\, University of Helsinki / Functional Foods Forum\, University of Turku\n\n15:40 PLANETARY WELL-BEING AND CHALLENGES IN THE FOOD CHAIN \n\nBiodiversity loss threatening the future of humankind – prof. Ilari Sääksjärvi\, Biodiversity unit\, University of Turku\n\n16:10 TECHNOLOGY AND INNOVATION IN THE FOOD CHAIN \n\nCo-Designing Technologies for the Food-Chain: African Imaginations – prof. Erkki Sutinen\, Department of Computing\, University of Turku\nWhy Food Innovations? – Entrepreneur and Professor of Practice\, Reetta Kivelä\, Faculty of Agriculture and Forestry\, University of Helsinki URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/functional-foods-forums-20th-anniversary/ LOCATION:Alhopuro-sali\, Medisiina D\, 20520 Turku\, Kiinamyllynkatu 10\, Turku\, Suomi CATEGORIES:Seminaari,Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/03/Banneri_Turku.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20220325T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20220325T170000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220110T172822Z LAST-MODIFIED:20220223T192911Z UID:1922-1648198800-1648227600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Ravitsemus ja mielen hyvinvointi -kevätseminaari DESCRIPTION:Ravitsemus ja mielen hyvinvointi -kevätseminaari \nTervetuloa SRY:n järjestämään kevätseminaariin 25.3.2022! Aiheena on ravitsemus ja mielen hyvinvointi. Tilaisuus järjestetään  hybridinä Tieteiden talon väistötiloissa Helsingissä (Runeberginkatu 14-16\, Sali A300). \nOhjelma \n09.00-09.30 Ilmoittautuminen / Registration and networking \nSession 1 (in English): Diet and mental health disorders \nChair: Anu Ruusunen\, University of Eastern Finland \n09.30–09.35 Opening of the seminar \n09.35–10.20 Diet and mental health: Dr. Wolfgang Marx\, Food & Mood Centre\, Deakin University \n10.20–10.30 Q&A \n10.30–11.00 Sleep\, nutrition\, and distress Timo Partonen\, Finnish Institute for Health and Welfare (THL) \n11.00–11.30 Nutritional psychiatry – applications to public health and clinical nutrition \nAnu Ruusunen\, University of Eastern Finland \n11.30–12.45 Lunch/Lounas (omakustanteinen) \nSession 2 (in Finnish): Mielen hyvinvoinnin tukeminen: ravitsemus osana ratkaisuja \nPuheenjohtaja: Niina Kaartinen\, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) \n12.45–13.15 Mielenterveysstrategia 2020–2030 – missä mennään? \nJaana Suvisaari\, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) \n13.15–13.45 Ruokaympäristö ja psykososiaaliset tekijät syömiskäyttäytymisen ja mielen \nhyvinvoinnin tukena\, Hanna Konttinen\, Helsingin yliopisto \n13.45–13.55 Jaloittelutauko \n13.55–14.25 Suolistomikrobisto ja mielenterveys: kehityksellinen näkökulma \nAnna Aatsinki\, Turun yliopisto \n14.25–14.50 Ravitsemus ja psyykkinen hyvinvointi työikäisillä \nElina Järvelä-Reijonen\, Itä-Suomen yliopisto \n14.50–15.20 Vireyttä seniorivuosiin – ravitsemus ja mielen hyvinvointi iäkkäillä \nSatu Jyväkorpi\, Ruokavirasto \n15.20-15.30 Loppukeskustelu ja seminaarin päätös \n15.30–16.00 Kahvitarjoilu \n16.00–17.00 SRY:n vuosikokous (hybridi \nOhjeet ja ilmoittautuminen \nVoit ilmoittautua seminaariin täältä. Ilmoittautuminen on sitova. Voit kuitenkin peruuttaa seminaariosallistumisesi 18.3.2022 mennessä tästä peruutuslinkistä. Saapumatta jättämisestä peritään 25 €:n maksu. \nTulethan paikalle vain oireettomana. Mikäli sairastut\, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan lähiosallistumisen peruuntumisen sähköpostitse osoitteeseen reetta.lehto@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi\, jolloin maksua ei peritä. \nSeminaariin osallistuminen paikan päällä tai seuraaminen suorana lähetyksenä internetin kautta (striimaus) ovat ilmaisia SRY:n jäsenille\, ei-jäsenille maksu on 50 €. Lasku ei-jäsenille lähetetään sähköpostitse seminaarin jälkeen. Jos haluat liittyä SRY:n jäseneksi\, seminaariin osallistuminen ilmaiseksi on mahdollista\, mikäli SRY vastaanottaa jäsenhakemuksesi tiistaihin 15.3.2022 mennessä. Sähköiseen jäsenhakulomakkeeseen pääset tästä. \nStriimauslinkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille noin viikkoa ennen seminaaria. Tilaisuus tallennetaan\, ja ilmoittautuneiden on mahdollista katsoa tilaisuuden tallenne kaksi viikkoa tallennuksen valmistumisen jälkeen samasta striimaus-linkistä. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/ravitsemus-ja-mielen-hyvinvointi-kevatseminaari/ LOCATION:Aalto-yliopisto Töölö\, Runeberginkatu 14-16 (3. krs\, A-siipi)\, Helsinki CATEGORIES:Seminaari,SRY Seminaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/01/SRYn-Ravitsemus-ja-mielen-hyvinvointi-kevatseminaari-1.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20220209T090000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20220209T103000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20220128T064041Z LAST-MODIFIED:20220128T065124Z UID:1928-1644397200-1644402600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Ilmasto ja ravitsemus – ruokakassit puntarissa DESCRIPTION:Ilmasto ja ravitsemus -webinaari – ruokakassit puntarissa\nTervetuloa kuulemaan ruokakassivertailun tuloksia ja paneelikeskustelua keskiviikkona 9.2. klo 9 – 10.30 verkossa 🍽️🌱 \nMTK ja S-ryhmä julkaisevat yhteistyössä Envitecpolis Oy:n kanssa selvityksen neljän erilaisen ruokakassin ilmastovaikutuksista suhteessa ravitsemukseen. Selvityksessä on hyödynnetty S-ryhmän asiakasdataa\, jonka pohjalta Envitecpolis otti tarkasteluun neljä erilaista ostoskassia kuvaamaan erilaisten ostajaprofiilien elintarvike- ja ruoka-ainevalintoja. Näitä kauppakassien sisältöjä vertailtiin ravitsemussuositusten mukaiseen ruokakassiin. \n✨ Ohjelma keskiviikkona 9.2. ✨ \nTilaisuuden juontaa MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen. \n\n9.00 – 9.05    Tervetuloa\, Eerikki Viljanen\, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja\n9.05 – 9.25    Ruokakassivertailun tulokset\, Senja Arffman\, johtava asiantuntija\, hiililaskenta\, Envitecpolis Oy\n9.25 – 9.35    Aikaa kysymyksille\n9.35 – 10.20  Paneelikeskustelu Maijaliisa Erkkola\, ravitsemustieteen professori\, Helsingin yliopisto   Samuli Karjula\, toimitusjohtaja\, Satokausikalenteri    Oras Tynkkynen\, vanhempi neuvonantaja\, Sitra   Paneelikeskustelun vetää Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki. \n\n\n10.20 – 10.30  Webinaarin päätös\, Sampo Päällysaho\, päivittäistavarakaupan johtaja\, S-ryhmä.\n\nIlmoittauduthan mukaan 8.2 mennessä 👉 Ilmoittautuminen  Osallistumislinkki lähetään ilmoittautuneille webinaaria edeltävänä päivänä. \nLämpimästi tervetuloa linjoille! MTK & S-ryhmä  \n#ilmastojaravitsemus Webinaarin nettisivut täällä. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/ilmasto-ja-ravitsemus-ruokakassit-puntarissa/ LOCATION:Online CATEGORIES:Muu järjestäjä,Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2022/01/ruokakassit-puntarissa.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20220125T140000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20220125T163000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20211119T110623Z LAST-MODIFIED:20211119T110725Z UID:1859-1643119200-1643128200@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Nutrition Winter Webinar 2022 DESCRIPTION:Nutrition Winter School proudly presents Nutrition Winter Webinar 2022\nSpeakers and topics \n14-14.15 Welcome and information on Nutrition Winter School \n14.15-14.45 NUTRITION AND COVID-19. Professor Ursula Schwab\, University of Eastern Finland. \n14.45-15.15 VITAMIN D\, IMMUNE HEALTH AND COVID-19. Professor Martin Hewison\, University of Birmingham. \n15.15-15.45 PRO­BI­OT­ICS\, THE NASOPHARYN­GEAL MI­CRO­BI­OME AND SARS-COV-2. Professor Sarah Lebeer\, University of Antwerp. \n15.45-15.55 a mini break \n15.55-16.30 Detailed information about the upcoming Nutrition Winter School 2023\, which will take place 23.-27.1.2023 in the Finnish Lapland \nThis webinar is free of charge. Registration is now open at https://www.lyyti.in/Nutrition_Winter_Webinar_2022 \nAfter the talks there will be information on the upcoming Nutrition Winter School 2023\, which will take place 23.-27.1.2023 in the Finnish Lapland! \nFor more information\, please\, visit www2.helsinki.fi/en/conferences/nutrition-winter-school \nOrganiser: Nutrition Winter School by Medical Nutrition Physiology Research Group\, Medical Faculty\, University of Helsinki. URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/nutrition-winter-webinar-2022/ LOCATION:Online CATEGORIES:Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/png:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2021/11/NWS2022-webinar-16_9.png END:VEVENT BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20211214T150000 DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20211214T160000 DTSTAMP:20240328T162142 CREATED:20211125T085740Z LAST-MODIFIED:20211125T085933Z UID:1869-1639494000-1639497600@suomenravitsemustieteenyhdistys.fi SUMMARY:Free webinar: Hungry or full - Responsive feeding in young children DESCRIPTION:Free webinar: Hungry or full: Responsive feeding in young children\nWhen: 13.00 – 14.00 Tues 14th December 2021 (British time)\nRegister now @ https://bit.ly/3B5GNmf\nTwitter: @BNFEvents\nEmail: LiveStream@nutrition.org.uk\nwww.nutrition.org.uk \nWhat’s this webinar about?\nThe early years are a crucial window for the rapidly developing child to learn to accept and like healthier foods and establish long-term dietary patterns that can reduce risk of obesity\, chronic diseases\, and oral health problems. \nGiven that the foods young children are exposed to depend primarily on their caregiver\, feeding practices associated with healthy eating are a key area of interest. More responsive feeding styles\, understanding and responding to when children feel hungry or full have been widely advocated for establishing longer term positive eating behaviours. \nThis British Nutrition Foundation webinar will explore this important area in early years nutrition looking at what we mean by responsive feeding\, why is it important in developing healthy eating habits and for weight management in later childhood and what may be needed to support caregivers to adopt this approach. \nProgramme\nProf Maureen Black\, University of Maryland: Responsive parenting and feeding: Why is it important?\nProf Sarah Redsell\, University of Nottingham: Understanding barriers and enablers to caregivers feeding practices in young children\nProf Ciarán Forde\, Wageningen University: Child eating behaviours and energy intake – A research snapshot\nDr Simon Steenson\, British Nutrition Foundation: Recommendations related to HOW to feed – The public health context \nMore information: \nBritish Nutrition Foundation webinar_Responsive feeding URL:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/tapahtuma/free-webinar-hungry-or-full-responsive-feeding-in-young-children/ LOCATION:Online CATEGORIES:Webinaari ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://suomenravitsemustieteenyhdistys.fi/wp-content/uploads/2021/02/Pasta_artikkelikuva.jpg END:VEVENT END:VCALENDAR