Ajankohtaista
& arkistoRavitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Ella Koivuniemi
SRY:n asiantuntijaesittely: Ella Koivuniemi, FM, väitöskirjatutkija, Biolääketieteen laitos, Turun yliopisto Päädyin ravitsemustutkimuksen pariin lähes sattumalta. Opiskelin Turun yliopistossa Terveyden biotieteiden kandidaattiohjelmassa ja myöhemmin...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Anu Ruusunen
SRY:n asiantuntijaesittely Anu Ruusunen, dosentti (ravitsemustiede, erityisalana psykiatriset sairaudet), FT, laillistettu ravitsemusterapeutti. Yliopistonlehtori (Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Itä-Suomen yliopisto),...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Carola Ray
SRY:n asiantuntijaesittely Carola Ray, FD, Mag livsmedelsvetenskaper, äldre forskare, Folkhälsans forskningscentrum BILD Intresset för att studera näringslära började i gymnasiet då jag hörde om studier vid Agro-Forstvetenskapliga fakulteten. Tre år efter...
Esittelyssä Leg4Life-tutkimushanke
Rokkaavatko palkokasvit jo lautasellasi? Voidaanko palkokasveilla parantaa ruokaturvallisuutta ja auttaa luomaan kestävämpää ruokajärjestelmää? Mitä hyötyjä ja haittoja punaisen lihan ja lihavalmisteiden osittainen korvaaminen palkokasveilla voi tuoda muuhun...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Jelena Meinilä
SRY:n asiantuntijaesittely Jelena Meinilä, ETM, FT, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto, Helsingin yliopisto ja terveystieteiden yksikkö, Tampereen yliopisto Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan kemian tekniikkaa silloiseen Teknilliseen korkeakouluun,...
Ravitsemusviikko – Asiantuntija esittäytyy: Sari Niinistö
SRY:n asiantuntijaesittely Sari Niinistö, ETM, FT, Erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kansanterveyden edistämisen yksikkö, Ravitsemus- ja terveyspolitiikkatiimi Mistä kiinnostus ravitsemusta kohtaan lähti? Alun perin kiinnostus ruokaan ja...
Ravitsemusviikko 2020 – Asiantuntijaesittelyt
Asiantuntijaesittelyt -juttusarja Ensimmäinen ravitsemusviikko järjestetään 9.-13.11.2020. SRY haluaa tuoda esille ravitsemuksen asiantuntijoita ja heidän tekemäänsä työtä Asiantuntijaesittelyt -juttusarjan myötä. Ravitsemusviikon aikana opimme lisää...
Esittelyssä uudet kunniajäsenet
Esittelyssä uudet kunniajäsenet Suomen ravitsemustieteen yhdistykseen on kutsuttu kolme erittäin ansioitunutta uutta kunniajäsentä: professori (emerita) Marja Mutanen, yliopistonlehtori (emerita) Outi Nuutinen ja professori (emeritus) Ossi Rahkonen. He liittyvät 13...
Tutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn
Tutkimustuloksia: Keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ruokavalion proteiinin ja hiilihydraattien suhteellista osuutta tärkeämpää lienee muu terveellisyys ja painonhallinta, osoittaa uusi kansainvälinen tutkimus....
Seminaaritarinoita – Syysseminaari 2020
Seminaaritarinoita - Syysseminaari 2020 Seminaaritarinoita -juttusarjassa SRY:n järjestämien seminaarien osallistujat kertovat, mitä seminaarista jäi mieleen. Vuosi 2020 on ollut erikoinen koko maailmalle. Syytä ei tarvitsisi sanoa ääneen – kaikki tietävät viruksen,...